Săbău merge în continuare pe mâna lui Lobonț: „Îi lipsește experiența, dar e un profesionist deosebit, foarte preocupat. Merită încrederea noastră”

„U” Cluj s-a descătușat la București după ce în ultimele trei etape nu câștigase. 6-2 le-a administrat celor de la Daco-Getica, cu Dorin Goga revenit în mare formă după o suspendare. Atacantul clujenilor a înscris de două ori și a dat trei pase decisive. Cu cele trei puncte obținute, „Șepcile roșii” au urcat pe locul 2 cel puțin până mâine, când au loc majoritatea meciurilor etapei intermediare.

După succesul cu Daco-Getica, managerul general Ioan Ovidiu Săbău a spus că lucrurile s-au mai calmat la „U” Cluj, dar a recunoscut că ultimele zile au fost agitate.

„O victorie meritată. Am reușit să depășim un moment, consider, destul de greu, cu jucători maturi, cu experiență, responsabili. Mă bucur mult că am reușit astăzi să facem un meci bun, să câștigă, pentru că până la urmă conta mai puțin meciul bun, ci contau foarte mult cele trei puncte. În ultimele meciuri n-am reușit să intrăm concentrați, să dominăm în unele momente adversarul. Poate am fost prea încărcați, preocupați de victorie. N-am găsit soluții să câștigăm, atât la Petrolul, cât și acasă cu Mioveniul. Au fost momente grele. În aceste momente trebuie să știm cum să reacționăm, cum să acționăm să găsim soluții. Când lucrurile merg bine, toată lumea e lângă tine. Când lucrurile nu funcționează, trebuie să fim maturi și înțelepți, să găsim soluții”, a vorbit Sabău, care a urmărit meciul din tribună.

Sabău a vorbit și despre situația lui Bogdan Lobonț. Șeful Universității spune că nu s-a adus în discuție demiterea antrenorului. „Nu s-a pus problema schimbării lui Bogban Lobonț. A fost o nemulțumire firească, civilizată, chiar și după meci. Se întâmplă astfel de lucruri, când lucrurile nu merg bine, antrenorul este vinovat de fiecare dată. Din păcate, consider eu, pentru că nu lucrurile stau așa întotdeauna. Consider că Bogdan e un om care merită în continuare încrederea noastră. Îi lipsește, în momentul de față, experiența, dar e un profesionist deosebit, foarte preocupat. Sper ca, împreună cu el, să ne îndeplinim obiectivul anul acesta. Am încredere mare în jucători și în staff. Echipa care este mai matură, mai dornică să promoveze, cu jucători responsabili, și eu consider că am astfel de jucători, va promova. Eu cred că ne putem îndeplini obiectivul în acest an, datorită experienței pe care o au jucătorii și datorită Centenarului, dar și pentru că avem jucători crescuți la Centrul de copii și juniori”, a explicat Sabău.

„Nu mă gândesc să nu promovăm. Pentru mine ar fi un eșec care ar fi greu de suportat, de digerat, personal vorbind, și cred că și pentru suporterii noștri”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

După trei jocuri consecutive fără succes, „U” Cluj a învins la scor Daco-Getica și a făcut 60 de puncte, însă rămânerea pe podium rămâne, momentan, la mâna rezultatelor celorlalte contracandidate la promovare. În etapa următoare, „U” Cluj va primi vizita celor de la SSC Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 14:00.

Articol scris de Daniel ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Pe aceeași temă