Suporterii echipei CSM Râmnicu Vâlcea vor picheta sediul FRF cerând ca CSU să nu primească drept de promovare: „Respectați articolul 54”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2014, 11:17 Seria 2
Suporterii echipei CSM Râmnicu Vâlcea vor picheta sediul FRF cerând ca CSU să nu primească drept de promovare:**

Membrii „Ligii Suporterilor Vâlceni” vor protesta sâmbătă, 28 iunie, la Casa Fotbalului din Capitală, înainte și în timpul Adunării Generale a FRF, cerând ca echipa CS Universitatea Craiova să nu primească dreptul de a evolua în Liga 1, pentru că nu are cei trei ani consecutivi de afiliere prevăzuți în Statutul FRF. Cum se știe, dacă CS U Craiova nu primește dreptul de promovare, în locul său accede în Liga 1 ocupanta locului 3, CSM Râmnicu Vâlcea.

Fanii vâlceni au demarat deja procedurile legale pentru obținerea autorizației de pichetare a Casei Fotbalului.

Iată comunicatul complet emis de LSV:

„Va fi o acțiune sută la sută pașnică. Ne vom deplasa de la Râmnicu Vâlcea în mod organizat, pentru a atrage atenția conducerii federației Române de Fotbal cu privire la respectarea regulamentelor aflate în vigoare. Noi nu vrem decât să se facă dreptate și CS Universitatea Craiova să nu primească drept de promovare, având în vedere că astfel s-ar încălca prevederile Statutului LPF, mai exact a articolului 54 care spune clar că o formație care nu este afiliată de minimum trei ani nu poate primi dreptul de a juca în primul eșalon. La finalul sezonului trecut echipa Damila Măciuca nu a primit licența exact din cauza articolului 54. Nimeni nu a protestat pentru că regulamentele sunt făcute pentru a fi respectate nu pentru a fi încălcate. Și noi, ca și marea majoritate a iubitorilor de fotbal, ne-am pus mari speranțe în noua conducere a FRF despre care sperăm să nu fi moștenit metehnele celei vechi și să nu repete greșelile și ilegalitățile făcute în trecut. În cazul în care CS Universitatea Craiova va primi dreptul de a evolua în Liga I, cu încălcarea flagrantă a statutului, avocatul Ligii Suporterilor Vâlceni va acționa în judecată Federația Română de Fotbal. Nu mai e nicio surpriză că CS U a jucat în Cupa României ilegal, fără să existe o afiliere la FRF, că echipa din Craiova a făcut primele legitimări tot fără a fi afiliată. În plus, locul oferit municipalității din Craiova încă din anul 2012 a fost onorat abia un an mai târziu și în mod normal CS U ar fi trebuit să joace cel mult în Liga a III-a. Toată lumea știe și că locul oferit municipalității din Craiova a ajuns la o echipă sută la sută privată, lucru recunoscut de oficialii din Bănie. Șirul de ilegalități trebuie stopat! Respectați regulamentele pentru a avea un fotbal curat. Respectați articolul 54!”

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2014, 11:17 Seria 2
Pe aceeași temă