„Suporterii au reacționat corect față de noi”. Artimon vede stadionul arhiplin la următoarele meciuri ale gugulanilor

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 17:36 Seria 2

Cu trei victorii pe teren și un egal în acest mini-retur, FC Caransebeș este revelația Seriei a II-a în 2015. Echipa pregătită de Alin Artimon a urcat de pe ultima poziție pe cea de-a opta și dacă returul nu s-ar fi încheiat putea chiar spera la un loc în play-off.

În ultima rundă, sâmbătă, gugulanii s-au impus la Reșița, scor 2-1, în fața rivalului județean, iar bucuria victoriei a fost sărbătorită de tot staff-ul pe gazon, în fața galeriei venite din Caransebeș. Până atunci, galben-albaștrii au fost conduși de pe bancă de Alin Paleacu, iar din tribună de vulcanicul Alin Artimon. Suspendat și pentru jocul cu Metalul, al doilea după eliminarea de la Mioveni, tehnicianul s-a agitat ca un leu în cușcă, trăind la maxim fiecare minut, iar după fluierul final a coborât pe gazon pentru a savura succesul alături de elevii săi.

La conferința de presă de după meci declarații a oferit președintele Cosmin Popovici, iar Artimon și-a expus punctul de vedere despre acest succes în direct la TV, din calitatea de invitat al emisiunii „În prelungiri” de la TVR 3. „Prin prisma faptului că am jucat în inferioritate numerică din minutul 52 și am avut trei ocazii față de una a gazdelor, cred că punctele sunt corecte. Apoi, gândind la modul în care am acoperit terenul, modul în care am căutat să profităm de erorile dumnealor, cred că punctele acestea vin meritat către Caransebeș”, a spus Alin Artimon.

Antrenorul gugulanilor a făcut și o previziune pentru următoarea partidă, de sâmbătă, 28 martie, de la ora 11:00, cu FC Bihor. „Sunt convins că la meciul cu FC Bihor stadionul va fi plin. Suporterii noștri așteaptă ca echipa aceasta să funcționeze, echipa să își dorească să joace nu neapărat la fel de bine precum juca de exemplu Steaua câteodată. Își dorește ca această echipă să încerce, să fie preocupată, să aibă calitate în ceea ce face. Și în momentul în care noi am început să «mișcăm», suporterii au reacționat corect față de noi”, a mai declarat Artimon, citat de arenabanateana.ro.

„În play-off și play-out se condensează valorile”

Alin Artimon a vorbit și despre ce urmează pentru FC Caransebeș. Echipa din Caraș-Severin va evolua în play-out-ul Seriei a II-a și va încerca să se claseze pe o poziție care să nu-i dea emoții în privința retrogradării. „În play-off și play-out se condensează valorile. Teoretic, echipele sunt echilibrate ca nivel și atunci jocurile trebuie să fie unele de calitate. Acum calitatea să vedem dacă e în sus sau în jos. Dar, cel puțin prin prisma adversității, bănuim că jocurile vor fi la un nivel destul de apropiat ca și adversitate. Probabil Poli sau chiar și Reșița vor avea un nivel superior de exprimare. În ceea ce ne privește, ne dorim să ajungem la un număr de puncte care să ne permită să creștem nivelul de exprimare. Presiunea obligativității unor rezultate, existentă în momentul actual, scade de multe ori nivelul de exprimare al jucătorilor”, a mai spus antrenorului gugulanilor.

Rezultatele obținute de FC Caransebeș în 2015 și marcatorii golurilor:

Etapa 17: AFC Fortuna – FC Caransebeș     0-3 / la masa verde
Etapa 18: FC Caransebeș – Șoimii Pâncota     2-1 / Tomozei (33), C. Stoica (65)
Etapa 19: CS Mioveni – FC Caransebeș     0-0
Etapa 20: FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea     1-0 / Cip. Dinu (5)
Etapa 21: Metalul Reșița – FC Caransebeș     1-2 / C. Stoica (15 – pen.), Artean (27)

Foto: Adrian Crânganu și Arena bănățeană

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 17:36 Seria 2
Pe aceeași temă