Stroe: „Sută la sută echipa va promova”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2013, 15:47 Seria 2
Stroe:**

Corneliu Andrei Stroe a fost invitatul special al emisiunii „Schimb de pase” de la TVR Craiova. Președintele de onoare al echipei Craiovei este convins că Pleșan și ceilalți alb-albaștri vor juca la anul pe prima scenă: „ASA Târgu Mureș, Gloria și FCU sunt principalii adversari în atingerea obiectivului, restul nu cred că vor conta în bătălia pentru promovare. Sunt sută la sută sigur că echipa noastră va promova”.

Unul dintre argumentele lui Stroe este și activitatea intensă a clubului din perioada de mercato: „Se va face o campanie de transferuri surprinzătoare. Nu pot da nume, întrucât lista este lungă. Antrenorul împreună cu investitorul decid jucătorii”.

Despre relația dintre club și primărie, Stroe a spus: „CS Universitatea este un club privat, iar Primăria nu contribuie nici măcar cu 50 de bani, nu că n-ar vrea, dar nu este legal să dea bani la un club privat. E adevărat, Primăria pune la dispoziție stadionul, ceea ce reprezintă o mână de ajutor importantă”.

Întrebat dacă se teme de o eventuală contestație a dreptului de joc al echipei, Corneliu Andrei Stroe a explicat simplu și pragmatic: „Ne-am înscris legal în competiție. Nu am luat locul nimănui. A fost o decizie a Comitetului Executiv al FRF. Mai mult, din cauza crizei financiare, cele două serii nu mai au 18 echipe, ci 13 și 12. Fapt care relevă și mai mult că nu mai sunt resurse financiare ca în anii precedenți, iar noi nu am venit pe locul cuiva. Această hotărâre a Federației poate fi contestată în justiție de oricine, dar nu cred că va avea sorți de izbândă o astfel de contestație”.

Cât privește o eventuală fuziune CSU – FCU, creatorul Craiovei Maxima e sceptic: „Din punct de vedere fotbalistic ar fi o variantă bună fuziunea, dar sunt divergențe de interese mari, așa că deocamdată nu cred că ar fi fezabilă. Ar fi soluția ideală să se construiască o singură echipă puternică, dar ar trebui să se renunțe la orgolii. Ceea ce nu cred că se poate petrece acum”.

Stroe a vorbit și despre plecarea lui Pavel Badea din funcția de manager general: „Pavel Badea activează la clubul Ministerului Învățământului, cel care are 13-14 secții. Este director executiv, iar eu sunt președinte al Consiliului de Administrație acolo. La noi s-a apelat de către investitorii de la echipa de fotbal, mai ales că există o asociere cu societatea pe acțiuni care-o patronează, să facem parte din structura clubului, ca manager general și președinte de onoare. Așa a fost înțelegerea la început: noi venim, organizăm până la finalul sezonului de iarnă. Mai mult, Badea a neglijat în tot acest timp secțiile celelalte din cauza fotbalului”.

O posibilă sosire a lui Ilie Balaci pe postul rămas vacant este privită cu ochi buni de Corneliu Andrei Stroe: „De Sfântul Nicolae am vorbit ultima oară cu Balaci. Atunci nu și-a exprimat dorința de a veni la club ca antrenor. Noi am avea nevoie de prezența lui Balaci la club, constituie capital de imagine, ar atrage suporterii. Ilie Balaci e interesat să vină la club, dar trebuie să aibă o discuție finală cu investitorul. Sunt șanse foarte mari să vină la echipă, totul depinde doar de el, dacă-i face plăcere”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 17 Dec. 2013, 15:47 Seria 2
Pe aceeași temă