Stoican: „Am avut emoții pentru viitorul Chindiei!”

04 Jul. 2012, 15:55 Seria 2

Antrenorii și jucătorii de la Chindia au traversat o perioadă incertă, atâta vreme cât autoritățile locale și județene nu ajunseseră la un acord cu Gică Popescu pentru susținerea clubului.

„Vă spun sincer că am avut emoții. Îi simțeam și pe băieți neliniștiți, era o atmosferă încărcată în vestiar. E bine că s-a rezolvat tot și că echipa va avea continuitate”, declară tehnicianul cu care Târgoviștea a încheiat pe locul 7 sezonul 2011-2012 în B2.

Marți dimineață, Consiliul Județean, Primăria Târgoviște și Universitatea Valahia au hotărât să sprijine în continuare activitatea fotbalistică de la Târgoviște, chiar dacă finanțarea va fi – din câte se pare – la un nivel mai redus decât în anii anteriori.

De acord cu schimbarea seriei

Într-o declarație de presă susținută marți la amiază la cabinetul său, președintele Adrian Țuțuianu a făcut publice sumele de bani

primite de Chindia în 2012, precum și cheltuielile pe care le are clubul, balanța înclinând spre un deficit bugetar, de unde și datoriile existente în momentul de față.

Concret, în perioada ianuarie-iunie 2012, veniturile clubului au fost de 1.726.956 lei, iar cheltuielile – 2.364.207 lei. Una dintre măsurile propuse de CJ Dâmbovița pentru reducerea costurilor cu echipa de fotbal este mutarea echipei în seria I, unde deplasările ar fi mult mai puțin costisitoare. „Vă dați seama că suntem de acord cu orice aspect care aduce beneficii pe plan economic. Oricum, noi trebuie să ne facem datoria oriunde am juca, cu orice adversar”, declară Stoican.

Șeran la antrenamente

Chindia se antrenează în aceste zile la baza proprie, singura noutate din lot fiind Andrei Șeran, un târgoviștean de 27 de ani care a evoluat sezoane bune în Rusia, la Energia Khabarovsk (Liga a II-a). „Îl știu pe Șeran și cred că ne poate ajuta. E localnic, vrea să facă treabă și cred că ar fi o soluție bună pentru noi”, îl descrie Stoican.

La capitolul despărțiri, vorbim de Sebastian Mladen (Viitorul Constanța) și Cristian Poiană (U Cluj), dar și de secundul Silviu Ion (Dinamo II).

Articol scris de Ionuț MARIN

04 Jul. 2012, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă