Stoica: „Îmi doresc ca această echipă să renască”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2014, 14:18 Seria 2

Fotbaliștii de la CS Mioveni vor încerca să iasă din pasa proastă pe care o traversează în acest retur de cam­pio­nat printr-o victorie cu Gloria Bistrița. Partida cu arde­lenii, care este programată mâine, de la ora 11, pe sta­dionul Nicolae Dobrin, va fi abordată cu Marius Stoica, după ce șefii grupării s-au despărțit, pe cale amiabilă, de Ion Moldovan căruia i s-a reproșat lipsa de rezultate.

Directorul executiv al Mioveniului, Telu Stancu, îi acordă credit lui Stoica, acesta fiind numit interimar, și așteaptă de la el să resusciteze echipa: „Luni, au avut loc niște evenimente în cadrul clubului. A fost o întâlnire în trei, la care au participat domnul Olteanu, Ion Moldovan și eu, în care am analizat toată activitatea. Am ajuns la concluzia că trebuie să ne despărțim de domnul Moldovan. Îi mulțumim pentru activitatea depusă în cadrul clubului nostru. El a fost serios, a muncit, dar faptul că nu am realizat ce ne-am propus se știe. În privința obiectivului nostru de a ajunge în play-off, șansele s-au diminuat. Pe hârtie mai sunt, dar, având în vedere jocurile pe care le mai avem de disputat, este foarte greu. Vom face tot ce putem pentru a câștiga aceste meciuri, iar dacă nu vom putea, va trebui să ne pregătim pentrui play-out. Ne așteaptă o perioadă dificilă. S-a hotărât ca Marius Stoica să se ocupe de echipă. Lângă el l-am adus pe Alin Chița să-l sprijine în ce are de făcut. Despre jocul cu Gloria Bistrița pot spune că ne așteaptă un meci dificil în care vom întâlni o echipă aflată în prima parte a clasamentului. Și ei trec prin momente grele, pentru că nu au mai câștigat de ceva timp. Eu am încredere în formație, întrucât am observat jocuri și evoluții mai bune. Trebuie să se mobilizeze. Mulți jucători nu au dat atât cât pot pe teren. La momentul acesta, echipa este mult mai valoroasă decât locul pe care îl ocupă în clasament. Am avut și niște probleme, nu am mers așa cum ar fi trebuit din cauza accidentărilor. Trebuie să remediem în aces­te etape ce se mai poate. Nu am discutat cu nimeni despre alt antrenor. Stoica este antrenorul nostru și nu există nici o listă cu alți antrenori”.

Principalul Mioveniului, la prima partidă oficială: „Jucătorii să fie mai responsabili în fața porții”

Antrenorul galben-verzilor vrea ca echipa să câștige meciul cu Bistrița, de pe propriul teren, pentru ca jucătorii să prindă încredere în forțele proprii. Marius Stoica spune că o eventuală victorie cu ardelenii le-ar da jucătorilor săi alt moral pentru meciurile care au mai rămas de disputat din acest retur de campionat.

Principalul argeșenilor le cere fotbaliștilor săi mai multă concentrare la finalizare: „Așteptam mai mult de la cele două jocuri. Am avut situații de a marca, dar nu am finalizat. Aici se vede calitatea jucătorului. La Mioveni sunt acasă, am trăit aici vremuri foarte frumoase din 2001. Aici am jucat și am promovat din C în B și din B în A. Trebuie să mergem înainte, jucătorii trebuie să fie mai responsabili, mai concentrați în faza de finalizare, pentru că într-un joc nu ai multe ocazii de a marca. La meciul de sâmbătă, cu Bistrița, prefer să am 2-3 ocazii și să câștig, decât să am multe și să nu dau gol. Vom încerca să scoatem în evidență lucrurile bune ale echipei. Statistic nu stăm rău, stăm mai bine decât adversarii noștri la ultimele 4-5 meciuri. Nici Bistrița, în ultimele patru etape, nu a reușit să înscrie. A făcut două remize, a pierdut la Bihor și la Motru, la fel ca și noi. Am putea să câștigăm acest joc, dar totul depinde de jucători. Ei trebuie să aibă motivația necesară de a juca fotbal de plăcere. Îmi doresc ca această echipă să renască, deoarece mă gândesc la investițiile făcute, la conducerea clubului, la centrul de copii și juniori. Pentru mine nu contează dacă voi fi o etapă sau șase. Este important ca echipa să trăiască în continuare”.

Fotbaliștii speră să depășească situația grea: „Nu ne facem probleme cu retrogradarea”

Jucătorii de la CS Mioveni sunt conștienți de situația în care a ajuns echipa, având șanse din ce în ce mai mici de a intra în play-off. După înfrângerile de la Vâlcea și Arad, echipa CS Mioveni va termina sezonul regulat în partea a doua a clasamentului și va juca în play-out pentru menținerea în liga secundă.

Fundașul George Cotigă spu­ne că nu se pune problema retrogradării: „Nu ne aflăm într-o situație foarte bună. Din cauza celor două meciuri pierdute, atmosfera nu este bună în cadrul lotului. Încercăm să câștigăm, sâmbătă, chiar dacă Gloria este o echipă bună. Important este să ne revenim psihic, pentru că suferim. Sperăm să marcăm și să ne descătușăm. O eventuală victorie ne va da o mai mare încredere în noi pe viitor. Și noi ne gândim că am ajuns la retrogradare, dar, având în vedere ce lot avem, nu ar trebui să ne facem probleme. Am pierdut două meciuri în minutul 90, dar asta nu înseamnă că nu avem valoare”.

Și colegul său Cătălin Stan spune că echipa nu va avea probleme cu rămânerea în liga secundă: „Cred că nu vom mai avea nimic de pierdut. Trebuie să jucăm dezinvolt, ca și cum nu am avea nimic de pierdut. Nu vom avea probleme cu retrogradarea”.

Stoica vrea schimbări

Antrenorul Ma­rius Stoica este decis să o­pereze mai multe schim­bă­ri în primul 11-ce: „Este mo­men­tul ca eu să iau unele decizii. Îi respect pe cei care mi-au fost colegi, dar, din momentul de față, în care mi-am ales această meserie, am încercat la nivelul antrenamentelor și jocurilor să fiu distant, corect și să-i bag pe cei care merită în teren. Poate vor fi și modificări în echipă. Vor fi 6 meciuri grele cu echipele din primele șase locuri. Voi da șansă la fiecare jucător să arate ce poate”.

Pasăre, suspendat

În confruntarea de mâine, cu Gloria Bistrița, antrenorul Marius Stoica nu va putea conta pe fundașul Marius Pasăre. Jucătorul este suspendat pentru această întâlnire din cauza cumului de cartonașe galbene, iar tehnicianul argeșe­nilor va trebui să găsească soluții pentru înlocuirea acestuia. În afară de această problemă, principalul galben-verzilor nu se mai confruntă cu alte probleme.

Resimte lipsa lui Dragalina

Tehnicianul argeșenilor spune că problemele echipei se trag de la linia mediană și acuză absența lui Dragoș Dragalina, care s-a accidentat înainte de începerea returului: „Cred că Dragalina era unul dintre jucătorii ce putea să dea calitate la jumătatea terenului. Putea da ultima pasă și putea câștiga un meci de unul singur. Trebuie să mergem mai departe și fără el și îl așteptăm să revină”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 14 Mar. 2014, 14:18 Seria 2
Pe aceeași temă