Stoi­ca vrea a treia victorie consecutivă: „Ce­le două victorii ne obligă”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 26 Mar. 2014, 13:23 Seria 2
Stoi­ca vrea a treia victorie consecutivă:**

CS Mioveni vrea să continue seria bună a rezultatelor și să obțină o nouă victorie în meciul de astăzi, cu Metalul Reșița. Galben-verzii vin după două victorii consecutive – 1-0 cu Gloria Bistrița, pe propriul teren, și 3-2, în deplasare, cu Universitatea Craiova – și aș­teaptă o nouă victorie pentru a mai spera la play-off-ul competiției.  

Metalul Reșița este neînvinsă în această parte a doua a campionatului, echipa antrenată de Marian Pană obținând două remize: 0-0 la Minerul Motru și FC Bihor Oradea, și două victorii, ambele, acasă, cu CSM Rm. Vâlcea și FC Olt Slatina. Înainte de acest meci, Metalul ocupă locul 4 în clasamentul Seriei a II-a, cu 28 de puncte adunate în 18 etape jucate până acum, în timp ce Mioveniul este pe 9, cu 23 de puncte.

Pe propriul teren, CS Mioveni a adunat în cele 9 jocuri disputate 17 puncte, obținând 5 victorii (2-1 cu U Craiova, 3-0 cu UTA, 2-0 cu FC Bihor Oradea, 3-1 cu Minerul Motru și 1-0 cu Gloria Bistrița), două egaluri (0-0 cu CSM Rm. Vâlcea și 1-1 cu ASA Tg. Mureș) și două înfrângeri (1-2 cu CS U Craiova și 0-1 cu FC Olt Slatina), golaverajul fiind pozitiv: 11-5.

În schimb, Metalul Reșita are adunate doar 8 puncte în partidele din deplasare, obținând două victorii, două egaluri și fiind învinsă de 5 ori, golaverajul fiind negativ: 8-10.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum o singură dată, în turul campionatului, la Reșița, unde gazdele au câștigat nemeritat cu 2-1, golurile victoriei fiind înscrise în urma unor lovituri libere din care s-a centrat în careu.

Oaspeții Mioveniului de astăzi sunt fosta echipă CSM Rm. Vâlcea, finanțatorul formației, Rufă, mutînd echipa la Reșița, la începutul sezonului, după ce nu s-a mai înțeles și nu a mai fost dorit de autoritățile din Vâlcea.

Marius Stoi­ca, după cele două victorii: „Jucătorii au prins încredere”

Antrenorul principal al Mioveniului, Marius Stoi­ca, crede că echipa lui este obligată să câștige și meciul cu Metalul Re­șița, de miercuri, după cele două victorii ob­ți­nute de echipă în ulti­mele partide, cu Gloria Bistrița și Universitatea Craiova.    

„Au fost două jocuri foarte bune pentru noi, fiindcă am putut lua și 6 puncte din ele. Am încercat să uităm destul de repede aceste do­uă partide, deoarece ne așteaptă miercuri un alt meci foarte greu. Și poate ne și obligă cele două jocuri câștigate până acum, să luăm și în această partidă trei puncte. Este o situație favorabilă pentru noi și vom face tot ce ne stă în putință să câștigăm. Jucătorii au prins încrede­re, și vreau să rămână cu un mo­­ral bun și după acest meci. Îl cunosc destul de bine pe Marian Pană, a fost și aici antrenor… Reșița este o echipă disciplinată, avem informații despre ei și i-am urmărit. Trebuie să fim foarte a­tenți, chiar dacă nici ei nu stau bi­ne la jocurile din deplasare. Fac un joc de posesie bun și sunt o echi­pă deschisă oricărui rezultat. Cred că nimeni nu se aș­tepta la numirea mea ca antrenor interimar sau principal, la aceste două rezultate. Am încercat cu jucătorii să trecem de acele momente. Ei încercaseră și înainte, la Vâlcea, iar la Arad poate nu au făcut o partidă deosebită, pierzând în prelungiri. Iar psihicul lor a apăsat destul de mult. Am văzut Reșița jucând, o știm, cunoaștem an­trenorul foarte bine și înainte de meci vom avea o ședință metodică, în care împreună cu jucătorii vom analiza adversarul. Și, cum spuneam, ce­le două victorii ne obligă să continuăm pe aceea­și cale”, a declarat Marius Stoi­ca, înainte de meciul cu Reșița.

Mazilu, dat exemplu

Victor Mazilu este unul dintre jucătorii UNDER 21 ai Mioveniului, fotbalist care în etapa trecută a marcat un gol important în deplasarea de la Severin. Despre el, antrenorul spunea: „A avut o prestație bună. Am simțit ceva cu el și am stat de vorbă cu el înainte de meci, spunîndu-i că va intra și că mai mult ca sigur va înscrie. E un lucru foarte bun că a marcat, îi dă încredere, chiar dacă a evoluat mai puțin pînă acum. Asta este, nu poți să bagi toți jucătorii din lot într-un meci. El poate să fie un exemplu bun, pe care să-l urmeze și ceilalți colegi”.

Biceanu: „Trei puncte cu Reșița”

Mijlocașul central Ionuț Biceanu crede și el că echipa se află pe un drum bun, iar evoluțiile din ultimele două jocuri pot fi încununate cu un nou succes, în meciul de astăzi, cu Metalul Reșița. „Au fost două meciuri foarte dificile pentru noi. Dar după aceste două victorii, putem pregăti partida cu Reșița cum trebuie, ca să obținem trei puncte. Sunt trei puncte importante pentru noi, iar această victorie ne va ajuta în lupta pentru play-off”, a declarat Ionuț Biceanu.   

„Ne apropiem de obiectiv”
 
Victor Mazilu, autorul golului doi al Mioveniului de la Severin, așteaptă o victorie și în etapa astăzi. „Am făcut două meciuri foarte bune și, încet-încet, ne apropiem de obiectivul nostru, acela de a intra în play-off. Avem un moral bun și trebuie să câștigăm și acest meci cu Metalul Reșița. Avem o șansă bună și vrem să profităm de ea”, spunea și Victor Mazilu. 

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 26 Mar. 2014, 13:23 Seria 2
Pe aceeași temă