„Stegarii” stau cu gândul numai la promovare. FC Brașov îi vrea pe căpitanul de la FC Bihor și alți trei jucători lăsați liberi de Ceahlăul

Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 15:11 Seria 2

Conștienți că lupta pentru promovare se anunță extrem de dificilă, oficialii lui FC Brașov caută soluții pentru întărirea lotului în această iarnă. Un jucător dorit insistent de șefii lui FC Brașov este căpitanul lui FC Bihor, Cristian Andor (26 de ani), un mijlocaș polivalent, care a avut evoluții apreciate în acest an, chiar dacă acesta a jucat la o echipă aflată în colaps financiar.

„Am discutat cu cei de la FC Brașov”

Andor a confirmat discuțiile cu FC Brașov și a precizat că va da un răspuns după Anul Nou. Pentru semnătura mijlocașului orădean, FC Brașov are însă concurență acerbă, pentru că de serviciile jucătorului mai sunt interesate cele două echipe clujene, CFR și Universitatea, dar și o echipă din prima ligă din Ungaria.

„Am discutat cu cei de la FC Brașov și a rămas să dau un răspuns după Anul Nou. Acum plec în Anglia, unde locuiesc părinții mei, iar când mă voi întoarce voi da un răspuns. Este adevărat că mai am și alte oferte, și din Liga 1, și din Liga a 2-a, dar și din Ungaria. FC Brașov este o echipă care și-a propus promovarea, este o echipă de tradiție în fotbalul românesc, astfel că oferta lor este de luat în seamă. Am înțeles că la Brașov se dorește promovarea cu orice preț. Orice jucător vrea să joace la un nivel mai înalt. Prioritar pentru mine este un transfer în Liga 1, dar dacă nu se vor concretiza discuțiile, voi lua în calcul oferta Brașovului”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Cristian Andor.

Neplătit de 10 luni la FC Bihor

Fotbalistul mai are contract cu FC Bihor până la finalul sezonului, dar acesta poate deveni jucător liber de contract pentru că nu a mai fost plătit de peste 10 luni! Problemele financiare acute cu care se confruntă FC Bihor au făcut ca fotbaliștii să treacă în acest sezon prin situații dramatice.

„Ce poți să mai spui când nu ești plătit de 10 luni… Vă spun sincer că eu am trăit în toată această perioadă din banii părinților. Nu ai cum să faci performanță în asemenea condiții. Sâmbătă am jucat un meci cu echipa suporterilor orădeni, iar la final, președintele clubului ne-a spus că toți jucătorii care avem oferte să le acceptăm, pentru că el ne va da actele. Voi renunța la cele 10 salarii, doar să fiu lăsat să plec liber de contract. Voi analiza atent toate ofertele, pentru că nu vreau să mai trăiesc asemenea situații în care am fost puși noi, jucătorii. Îmi doresc din tot sufletul ca FC Bihor să-și continue activitatea”, a declarat mijlocașul orădean.

Pe listă sunt și jucători de la Ceahlăul

Cristian Andor are 26 de ani și este un fotbalist crescut de FC Bihor. El a mai jucat până acum la Gaz Metan Mediaș, Șimleul Silvaniei, Luceafărul Oradea, CS Oșorhei, iar din iarna trecută a revenit la FC Bihor. În prima parte a sezonului, Andor a marcat trei goluri pentru FC Bihor.

Pe lista celor de la FC Brașov se află și câțiva jucători de la Ceahlăul, care și-au reziliat, săptămâna trecută, contractele cu gruparea nemțeană. Este vorba de fundașii Lucian Cazan (25 ani), Alexandru Ichim (26 ani) și mijlocașul Daniel Stana (33 ani).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 15:11 Seria 2
Pe aceeași temă