Ciprian Rus a taxat-o din nou pe Petrolul. Căpitanul „Bătrânei Doamne” recunoaște însă că fără Iacob alta ar fi fost soarta meciului de la Ploiești: „A fost imperial”

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 16:15 Campionat
Ciprian Rus a taxat-o din nou pe Petrolul.** Căpitanul

Ciprian Rus (28 de ani) a reușit o dublă pentru UTA în precedentul meci dintre echipa arădeană și Petrolul, pe stadionul „Ilie Oană”, în turul campionatului trecut, atunci când cele două formații au terminat la egalitate, scor 2-2. Ieri, căpitanul „Bătrânei Doamne” a marcat din nou împotriva „lupilor”, reușind să deschisă drumul către victorie al echipei sale cu un gol din penalty. S-a terminat 3-0 pentru UTA, iar arădenii se mențin pe primul loc în Liga 2.

Rus spune că UTA a fost mai pragmatică în meciul cu Petrolul, fapt pentru care a și reușit să înscrie la singurele ocazii create, însă i-a atribuit un mare merit și portarului Florin Iacob. Atacantul a punctat cu sânge rece dintr-un penalty, în minutul 36, iar în minutele de final au înscris Valentin Buhăcianu (90) și Diego Lorenzi (90+4).

„Nu a fost deloc ușor. Știam de la început că întâlnit o echipă care se bate la promovare, pe un stadion plin, cu o atmosferă frumoasă, cum ar trebui să fie la orice meci în România. Știam plusurile, dar știam și minusurile lor. Din fericire pentru noi, astăzi am fost mai pragmatici și am reușit să marcăm la singurele ocazii pe care le-am avut. Astăzi ne-a fost foarte bine. Am reușit la final câștigăm cele trei puncte. Cu toții ne-am făcut foarte bine treaba, de la staff până la magazioner. Am muncit cu toții pentru aceste trei puncte, cu toate că putem să i le dedicăm în special lui Iacob, care a fost imperial. Ne-a dat o siguranță incredibilă și am fost siguri că o să câștigăm cele trei puncte”, a spus Ciprian Rus la finalul partidei cu Petrolul.

Atât Petrolul, cât și UTA au schimbat foarte mulți jucători în această vară, însă căpitanul echipei arădene știe ce a făcut diferența în meciul direct. „Nu doar Petrolul a trecut prin schimbări în această vară. Și noi am trecut prin aceleași etape ca și ei. Am schimbat destul de mulți jucători, dar noi am reușit într-un timp relativ scurt să ne omogenizăm probabil mai bine ca ei. Se și vede în rezultatele pe care le avem, pentru că, indiferent chiar dacă nu controlam meciul, așa cum s-a întâmplat și azi, am arătat dăruire, determinate, am alergat cu toții, am pus osul pentru trei puncte foarte importante. Suntem pe primul loc, dar le luăm pe rând. Nu ne aruncăm în declarații, pentru că e doar început de campionat și mai este mult de muncă”, a declarat Rus.

„Așteptăm și noi stadionul nou de ceva vreme. Am înțeles că anul viitor o să reușim să intrăm și noi pe un stadion nou, modern. Probabil că vom avem și noi un stadion plin, așa cum au avut și ei astăzi”, a vorbit Ciprian Rus despre ceea ce a văzut la Ploiești și ceea ce se întâmplă la Arad, în privința noului stadion.

În următoarea etapă a Ligii 2, UTA joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu nou-promovata FK Csikszereda.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 16:15 Campionat
Pe aceeași temă