După o serie de cinci meciuri disputate în Liga 2 în care nu a câștigat, în trei remizând și în două pierzând, Steaua a schimbat ceva la jocul cu Campionii FC Argeș, din etapa a 9-a a sezonului regular, câștigat cu scorul de 3-1.
Deși l-a avut pe teren, în centrul defensivei, pe Dean Beța, căpitan de șase ori în acest start de campionat, antrenorul Daniel Oprița a optat să acorde banderola de căpitan unui alt jucător. A primit-o și a purtat-o Adrian Ilie (23 de ani), iar seria de rezultate fără victorie s-a rupt și cu această ocazie.
Adrian Ilie, om de bază al Stelei în precedentele două sezoane de Liga 2, când a evoluat în 17, respectiv 22 de partide, a început această ediție de campionat ca rezervă, nefiind utilizat deloc contra Chindiei (1-1). În următoarele patru jocuri, Oprița l-a introdus în repriza secundă, iar în celelalte patru disputate de echipă până în acest moment a început ca titular, de două ori fiind schimbat. La partida cu Argeșul, una importantă în campionat și venită într-un moment delicat pentru Steaua, care nu mai câștigase de cinci jocuri, Ilie a primit banderola de căpitan și a fost integralist.
Steaua TV a realizat un interviu cu noul căpitan al Stelei, iar Adrian Ilie a răspuns la 13 întrebări. 13 este și numărul pe care îl poartă pe echipamentul de joc. A vorbit despre ce a simțit când a pus banderola pe braț, cum a ajuns în această postură, și-a amintit cum a fost în prima zi la prima echipă a Stelei, a spus care este antrenorul de la care a învățat cel mai mult în cariera sa sau cum a trăit perioada în care nu au câștigat.
Își dorește să joace cu Steaua în prima ligă și, pus într-un joc de imaginație, i-ar plăcea să evolueze în aceeași echipă cu Marius Lăcătuș, al cărui spirit spune că ”am avea nevoie cu toții”.
Iată interviul cu Adrian Ilie:
Cum e să fi căpitan la Steaua?
E un sentiment unic. Să fii căpitan la Steaua, la 23 de ani. Dar, în același timp, este o mare responsabilitate, pentru echipă, dar și pentru cei care vin și ne susțin la fiecare meci și vor și mai mult. În același timp, îmi doresc să fiu un exemplu pozitiv pentru echipă și pentru tinerii care vin din spate.
Ce ai simtit în momentul în care ți-ai pus pentru prima dată banderola de căpitan a Stelei?
Am simțit o încărcătură foarte mare și o mândrie. Am fost foarte fericit că am fost desemnat de Daniel (n.r. – antrenorul Daniel Oprița) căpitan.
De ce crezi că ai fost ales în această postură?
Probabil pentru că sunt unul dintre cei mai vechi jucători, sunt aici de cinci ani de zile, știu ce însemnă responsabilitatea la această echipă și cred cu tărie că sunt și un jucător care merit să fiu căpitan.
Cum a început aventura ta la Steaua?
Cred că acum șase sau șapte ani. Eu, în acea perioadă, eram la Chiajna, junior, și domnul Nagy Andrei, pe care l-am avut antrenor aici, la Steaua, doi ani de zile, la juniori, m-a dorit aici, a spus că nu pot să ratez această oportunitate și am venit aici.
Îți mai aduci aminte prima ta zi în Ghencea?
Eram un grup de zece băieți, aduși de la diferite echipe, am început antrenamentele și de atunci totul s-a schimbat.
Care este antrenorul de la care ai învătat cel mai mult de când ești la Steaua în club?
Clar, pentru mine, ca și jucător, este Daniel Oprița, pentru că de la el am învățat tot. Normal, aș putea spune Marius Lăcătuș, domnul Marius Lăcătuș, dar cu el am jucat un singur an. Cu Daniel Oprița suntem în aceeași barcă, dacă pot să spun așa, de aproape cinci ani.
Care este cea mai mare calitate a ta ca jucător?
Probabil dorința de rezultat, dorința de a juca, dorința de a arăta că pot și sunt bun.
În acest sezon ai marcat deja două goluri, primele tale reușite în tricoul Stelei în Liga a 2-a. Cum te simți după ce înscrii?
E un sentiment unic, sunt fericit că pot să ajut echipa, să marchez sau să îndeplinim obiectivul pe care noi ni l-am propus. Sunt foarte fericit și sper să o țin tot așa.
Cum ai trăit, din punct de vedere personal, perioada de peste o lună și jumătate în care Steaua nu a obținut nicio victorie în acest sezon? Te frământă situația echipei și când ajungi acasă sau odată ce ieși din bază uiți și îți vezi de viața ta personală?
A fost cred că printre singura lună sau singurele două luni în care, de când sunt aici, am pățit așa ceva. Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu câștigăm. Ok, pierdeam un meci, dar după aceea veneau două-trei victorii în acești ani de zile. Pentru mine a fost o perioadă foarte grea, pentru că nu am mai trăit așa ceva și, din păcate, nu poți să ieși de aici, să te duci acasă, să fi fericit sau să uiți totul.
Ai plâns vreodată după un meci al Stelei?
Nu, nu am plâns, pentru că nu sunt genul să plâng, dar normal că am fost foarte supărat.
Ești evaluat de către site-ul transfermarkt la 200 de mii de euro. Crezi că aceasta este valoarea ta sau ar trebui să fie suma mai mare?
Nu știu, nu mă pricep la evaluări de genul acesta. Dacă ei au spus că asta e valoarea mea în momentul de față, eu o să muncesc mai mult și o să crescă valoarea mea în sezonul viitor.
Hai să facem un exercițiu de imaginație. Dacă ar fi posibil, ce jucător din întreaga istorie a Stelei ți-ai dori să îl ai ca și coechipier acum?
Mi-aș dori, fără să mă gândesc o secundă, la domnul Marius Lăcătuș. De spiritul acestuia cred că am avea nevoie cu toții.
Care este cel mai mare vis al tău, ca jucător la Steaua?
Eu am spus-o și acum cinci ani, și acum patru ani, și acum trei ani, și acum doi ani și acum un an. Îmi doresc să joc cu Steaua în Liga 1.
https://www.youtube.com/watch?v=3rHvv1UX0p0
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua București
https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-s-a-inteles-cu-o-echipa-din-liga-2-steaua-s-a-opus-19287802
https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-s-a-detasat-din-nou-in-fruntea-golgheterilor-ligii-2-dupa-dubla-cu-cfc-arges-19287801
https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769