„Sper ca marți să avem antrenor” Dacă Bondrea refuză, Gazul are alte trei variante pentru bancă

05 Dec. 2011, 14:55 Seria 2

Antrenorul Marian Bondrea a evitat și săptămâna trecută să dea un răspuns conducerii severinene, iar mâine va trebui să spună clar dacă va continua sau nu la Gaz Metan.

Tehnicianul de 61 de ani a fost dorit și de CS Mioveni, dar clubul argeșean l-a preferat joi pe Marian Pană, astfel că șansele ca Bondrea să semneze cu echipa severineană au crescut considerabil. În cazul în care antrenorul craiovean nu va accepta contractul oferit de divizionara secundă, oficialii de la malul Dunării au câteva variante de rezervă și iau în calcul chiar și o revenire a lui Jerry Gane. Printre numele vehiculate se mai află Corneliu Papură și Petre Gigiu.

„Eu am venit la Severin cu o săptămână înainte de a ajunge Bondrea. Încă de la început, ne-am gândit să aducem un antrenor care să își continue activitatea atât în Liga a II-a, cât și în Liga I. Unul dintre ei a fost Marian Bondrea. El a acceptat să pregătească echipa pentru ultimele trei etape, după care a rămas să discutăm. A vrut, probabil, în acest timp să vadă pe ce se bazează, atât din punct de vedere al lotului, cât și al condițiilor materiale. Așa cum am discutat cu Marian, avem o listă de jucători la care va trebui să renunțăm, dar nu putem s-o aplicăm până nu știm sigur că vom continua cu Bondrea. Poate alt antrenor îi dorește pe acești jucători. Am făcut și o listă de achiziții, pe care sper s-o finalizăm favorabil clubului. Din ce o să aducem, poate vor confirma trei – patru dintre ei. Trebuie să luăm în calcul și acest lucru. Marți va avea loc o întrunire cu finanțatorii clubului și rămân la convingerea că Marian Bondrea va semna contractul și că astfel vom porni la un nou drum”, a spus managerul general Gheorghe Constantin.

Speră să profite de noul sistem de licențiere

Costică Vâlcea a vorbit și despre noul sistem de licențiere, situație în care Gaz Metan Severin ar putea profita de problemele financiare ale echipelor Gloria Bistrița și FC Timișoara. Distanțate la 11 puncte în fruntea clasamentului, primele două clasate nu vor avea drept de promovare la finele sezonului, dacă vor avea datorii pe 31 decembrie 2011 și nu le vor achita până la 31 martie 2012.

„Putem să profităm de situația financiară a altor cluburi și să ne atingem scopul, dorit atât de mult de cei implicați la Severin, în frunte cu primarul Constantin Gherghe. Acordarea licenței numai pentru formațiile fără datorii către angajați, terți și către bugetul de stat este, în acest moment, o situație favorabilă Chindiei Târgoviște și lui Gaz Metan Severin. Totuși, până pe 31 martie, echipele își pot plăti datoriile. Noi stăm bine la ora aceasta și sper să continuăm și pe viitor cu aceleași condiții. Chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire, la nivel local, în care am menționat că putem promova și de pe locul trei sau patru și spuneam că e important să ne facem mai întâi o echipă competitivă. Scheletul trebuie să fie unul cu care se poate juca la nivelul Ligii I”, a precizat Gheorghe Constantin.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

05 Dec. 2011, 14:55 Seria 2
Pe aceeași temă