VIDEO | Gheorghe Constantin îi ține pumnii echipei pe care a înființat-o cu 11 ani în urmă. „Este momentul ca Vâlcea să promoveze”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 17:30 Seria 2

La două săptămâni după eliberarea sa, Gheorghe Constantin (64 ani), fostul președinte al CCA, a anunțat la postul de televizune vâlcean VTV că se pregătește să revină în conducerea unui club de fotbal.

Costică Vâlcea va reveni din iarnă în fotbal, după ce, în anii trecuți a colaborat cu mai multe cluburi de Liga a II-a, precum UTA, Vâlcea și Reșița.

„Posibil că mă voi întoarce în acest retur la o echipă de club, am pierdut mult timp, trebuie să muncesc. Vinovat sau nevinovat, am efectuat o pedeapsă, viața merge înainte, trebuie să fiu puternic și voi vedea. Cred că este nevoie de mine. Dacă nu se va ivi nicio ofertă, asta este, nu am făcut numai fotbal în viață. De felul meu am fost un om activ, munca de birou a fost o pedeapsă pentru mine. Sper că voi avea posibilitatea să iau decizia cea mai bună din ce mi se va oferi. Am discuții directe și prin terțe persoane cu un club, însă trebuie să fac o discuție serioasă față în față, să vreau să văd ce se vrea la clubul respectiv. Mi-aș dori să lucrez, sper să se finalizeze unde am discutat. Eu aș prefera să stau undeva în linia a doua, pentru că există în organigrama cluburilor un asemenea post” a declarat Gheorghe Constantin.

Fostul arbitru international dezvăluie că este gata să dea din nou o mână de ajutor arbitrajului vâlcean, aflat într-un declin evident. „Dacă este nevoie să ajut la AJF Vâlcea, oricând dau o mână de ajutor. Timp am, plăcere am, disponibilitate am, cred că am și experiență, dar nu pot merge eu peste AJF. E mai greu să arbitrezi la județ decât la Liga 1. Meciul în sine este mult mai ușor, dar întotdeauna există o cale să previi anumite aspect negative din acea activitate. Nu știu câtă răbdare au cei care conduc comisia județeană de arbitrii sau cei care conduc AJF, poate s-au lovit de prea multe și nu mai au răbdarea necesară. La un momemt dat ți se ia și devii mai aspru în a lua măsuri”, a mai spus Costică.

„Dacă o țin așa, pot promova foarte ușor”

Gheorghe Constantin a eplicat la VTV și motivele care l-au determinat să rupă în urmă cu doi ani colaborarea cu CSM Râmnicu Vâlcea, club pe care l-a înființat cu 11 ani în urmă. „CSM are șanse reale de promovare. Am mai făcut o dată greșeala să îi dau sfaturi domnului Nițu. Problema trebuie însă bine gândită. Ce faci dacă promovezi? Trebuie să îți iei de acum măsurile, a merge în Liga 1 și a te întoarce imediat nu e cea mai bună soluție. Eu am început o muncă cu domnul Nițu acum doi ani, îi mulțumesc și acum pentru încercarea dânsului de a face ceva, am început bine, s-au făcut lucruri la stadion, am colaborat bine cu cei implicați în club. În momentul în care am primit condamnarea, am simțit la club că ceva deranjează și am făcut pasul înapoi, mi-am băgat demisia. Nu are rost să zic acum că voi reveni la club, sau că mi se va face o ofertă în acest sens, acea condamnare a lăsat urme și am considerat că e mai bine așa. Domnul Nițu a dat de înțeles că, pentru imaginea clubului, trebuie să folosească strategia mai favorabilă pentru clubul respectiv. Dacă nu ar fi fost acest lucru, probabil ar fi promovat atunci. Revenind la ziua de azi, CSM este în frunte, nu am lucrat niciodată cu Pelici, despre seriozitatea și priceperea lui nu ar fi probleme, lotul este bun, de multe ori ai lot bun, dar nu unești jucătorii sau nu le găsești posturile cele mai eficiente și atunci echipa suferă. CSM joacă închegat, jucătorii știu ce au de făcut. Dacă o țin așa, pot promova foarte ușor, pentru că sunt multe cluburi cu probleme financiare și de organizare. Este momentul ca Vâlcea să promoveze, pentru că are stabilitate, patronii o asigură. Mai sunt puține cluburi căutate de jucători, iar unul dintre ele este Vâlcea, cu asta am spus mai mult decât trebuie!”, a mai spus Gheorghe Constantin.

CSM Râmnicu Vâlcea este, înainte ultimului meci din acest an, liderul Seriei a II-a a Ligii 2. Cu o victorie sau un egal duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, împotriva UTA-ei Bătrâna Doamnă, echipa vâlceană își va păstra poziția în clasament, acolo unde va rămâne până la reluarea campionatului. Momentan, UTA e pe locul 2, iar FCM Baia Mare pe locul 3, ambele cu câte 32 de puncte, cu două mai puțin dață de CSM.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: VTV
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 17:30 Seria 2
Pe aceeași temă