ȘOCANT! Fotbalist bătut de patron în Liga 2 pentru că și-a cerut banii

23 Sep. 2011, 16:00 Seria 2
ȘOCANT! Fotbalist bătut de patron în Liga 2** pentru că și-a cerut banii

Se întâmplă la Baia Mare, în liga secundă din România, nu în Cecenia sau în Kosovo! Patronul echipei băimărene, Dan Hotico, este acuzat de un jucător că l-a strâns de gât când și-a cerut salariul pe ultimele 5 luni. Oficialul neagă însă vehement acuzațiile și spune că sunt invenții.

Dacă joci la FC Maramureș și îți ceri restanțele financiare sau nu accepți să ți se înjumătățească salariul devi dușmanul patronului. Asta susține Radu Ernszt, unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei, în ultimii ani. Acesta și-a depus memoriu la FRF pentru salariile restanțe și l-a supărat pe patron, care s-a decis să-i dea o lecție. „M-a așteptat după antrenament în parcare. M-a întrebat de ce îi vreau răul și de ce îl șantajez. M-a luat de gât și m-a amenințat că o să am probleme cu el. Mi-a spus că nu știu cu cine mă pun. N-a avut curajul să mă lovească pentru că îl dădeam în judecată”, este varianta povestită de Ernszt.

Antrenamente singur cu patronul

Ernszt știe de ce nu-l mai înghite Hotico. „M-a chemat în vară să-mi propună înjumătățirea contractului. I-am spus că nu sunt de acord și s-a enervat. Sunt singurul care nu mi-am luat salariul. Restul l-au primit”, spune jucătorul, care a continuat să meargă la antrenamente și după eveniment. Patronul i-a făcut însă program special. „M-a chemat la 7 dimineața să mă antrenez. Când am ajuns la teren eram doar eu cu Hotico. Îmi spunea să mai fac o tură de 3200. Pe lângă asta trebuie să mă prezint și la antrenamentele echipei”, a spus Ernszt, care spune că n-a fost singura victimă a lui Hotico. „L-a mai amenințat în trecut pe Iodi la telefon că își trimite oamenii de la firmă de pază să-l bată”, a declarat jucătorul.

Hotico: „Sunt doar invenții”

Patronul clubului spune că fotbalistul aberează. „Sunt povești inventate. De ce n-a mers la poliție sau la medicul legist? De ce nu are niciun martor? Haideți să fim rezonabili! Am 53 de ani, el este sportiv, cum să sar eu la gâtul lui? Toți au salariile achitate, inclusiv el. Este adevărat că l-am chemat la antrenament pentru că s-a dat accidentat și dacă nu vrea să joace trebuie să revină la o formă fizică bună”, este varianta patronului Dan Hotico.

„M-a luat de gât și m-a amenințat că o să am probleme cu el. Asta se întâmplă pentru că n-am vrut să îmi înjumătățească salariul”, Radu Ernszt, mijlocaș FC Maramureș Baia Mare

„Sunt povești inventate. De ce n-a mers la poliție sau la medicul legist? De ce nu are niciun martor? Am 53 de ani, el este sportiv, cum să sar eu la gâtul lui?”, Dan Hotico, patron FC Maramureș Baia Mare

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

23 Sep. 2011, 16:00 Seria 2
Pe aceeași temă