FC Maramureș s-a înscris în Liga a II-a și așteaptă decizia FRF!

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 16:17 Seria 2
FC Maramureș s-a înscris în Liga a II-a** și așteaptă decizia FRF!

Inscrierile in Liga a doua de fotbal ar fi trebuit sa se faca pana ieri, 15 iulie, iar oficialii echipei FC Maramures Universitar Baia Mare au depus la Federatia Romana de Fotbal documentatia pentru esalonul secund, dupa cum a informat pentru eMaramures Dan Hotico – vicepresedintele FCMU. Asta in ciuda faptului ca echipa antrenata de Romulus Buia, salvata de la retrogradare pe teren, la finele sezonului 2012-2013, a fost trimisa in Liga a treia ca urmare a unei sanctiuni dictata de Comisia de Disciplina. Si desi joi gruparea baimareana ar trebui sa se reuneasca pentru noul sezon, nimic nu e sigur, deocamdata, pentru simplul motiv ca inca nu este clar in ce liga va juca – din aceasta toamna – FC Maramures Universitar Baia Mare.

Un litigiu din toamna anului 2012 s-a tradus la finalul sezonului trecut cu o penalizare de doua puncte pentru FC Maramures Universitar Baia Mare, ceea ce a adus dupa sine retrogradarea echipei in Liga a treia pentru anul competitional 2012-2013. Oficial FCMU este retrogradata si la aceasta ora, insa lucrurile nu sunt abordabile in alb si negru, dat fiind ca totul pare deschis nuantarilor.

„Asteptam deciziile Federatiei Romane de Fotbal, cu privire la echipele care vor avea dreptul din toamna sa evolueze in Liga a doua. In situatia in care locurile disponibile nu se completeaza in urma inscrerilor, atunci noi suntem prima grupare care am putea sa completam Seria 2. Pentru inscrierea in Liga a doua am si depus documentatia la Federatia Romana de Fotbal”, a mentionat Dan Hotico, vicepresedintele FC Maramures Universitar Baia Mare.

Acesta a mentionat ca au fost luate in discutie doua variante pentru anul competitional 2013-2014, cu serii a cate 14 sau 16 echipe. „Voi merge in zilele care urmeaza la federatie, in speranta sa aflu mai multe detalii. Noi pentru 18 iulie am fi dorit sa sunam adunarea, dar este posibil sa modificam aceasta data, in functie de ce decizii se vor lua in Bucuresti. In momentul de fata nu mai avem decat sase jucatori seniori sub contract cu noi, acesta fiind un alt capitol la care vom lucra doar dupa ce vom sti in ce liga vom avea drept de joc”, a mai spus Hotico.

Ce se stie deocamdata este ca echipele Corona Brasov si ACS Poli Timisoara au promovat din Liga 2 si ca FCMU a retrogradat. Au ramas in serie: Damila Maciuca, FC UTA Arad, FCM Targu Mures, CSM Ramnicu Valcea, FC Bihor Oradea, FC Arges Pitesti, CS Mioveni, Luceafarul Oradea si CS ALRO Slatina. Aici se adauga Gloria Bistrita si CS Severin – retrogradate din prima liga, precum si Minerul Motru, Olimpia Satu Mare si Unirea Tarlungeni – promovate din Liga 3. „Dintre acestea, Luceafarul Oradea si CS Severin nu s-au inscris. Ramane de vazut ce se intampla si cu echipa din Craiova”, a mai spus Hotico.

Vicepresedintele Dan Hotico a mentionat ca, in cazul in care echipa nu va primi acceptul de a juca in Liga a doua, alternativa pentru a treia liga nu intra in calcul, alte variante urmand a fi luate in calcul.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 16:17 Seria 2
Pe aceeași temă