FC Maramureș s-a reunit! Hotico: „Ne pregătim pentru Liga a II-a”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 14:40 Pregătiri, amicale
FC Maramureș s-a reunit!** Hotico:

Reunirea echipei FC Maramures Universitar Baia Mare a avut loc ieri, cu lot rarefiat deocamdata. Incertitudinile s-au prezentat si ele la strigarea antrenorului Romulus Buia. Nu se stiu, deocamdata, liga in care va evolua FCMU din toamna, lotul cu care va aborda noul sezon sau datele si locul cantonamentului. Vicepresedintele Dan Hotico, insa, este increzator ca – in ciuda tuturor acestor intrebari care nu isi au, inca, raspunsurile – echipa va fi primita in esalonul secund si mentinerea in Liga a doua va fi un obiectiv atins in sezonul 2013/2014.

Ieri s-a reunit FC Maramures Universitar Baia Mare, echipa care – la finalul sezonului 2012-2013 – si-a castigat dreptul de a ramane in esalonul secund al fotbalului romanesc (locul 11 cu 23 de puncte), dar care a fost penalizata cu doua puncte in urma unui litigiu datand de la finele anului 2012, penalizare care a trimis gruparea baimareana in a treia liga. Cu toate acestea, oficialii FCMU au depus documentatia tot pentru a doua liga.

„Ne pregatim pentru Liga a doua pentru ca am depus documentatia la Federatia Romana de Fotbal ca in aceasta liga sa ne desfasuram jocurile. Si presedintele Mircea Sandu a spus ca meritul sportiv primeaza, iar noi pe teren ne-am castigat dreptul de a ramane in Liga a doua. Nesansa a fost ca, ulterior, sa aflam de depunctare. In urma discutiilor pe care le-am purtat cu oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal, prima echipa care va completa seria Vest din Liga a doua – in situatia in care vor fi grupari care nu se vor inscrie – este FCMU”, a declarat Dan Hotico.

Multumiri pentru sprijinul primit in sezonul anterior pentru a termina competitia a avut vicepresedintele Dan Hotico pentru Primaria si Consiliul Local Baia Mare, oficialul FCMU marturisind ca spera ca acest ajutor sa vina din partea autoritatilor locale si pentru anul competitional 2013-2014. Sezon pentru care pregatirile au inceput in aceasta dimineata. „Urmeaza vizita medicala, pentru ca – saptamana viitoare – sa se faca pe plan local antrenamentele de reacomodare la efort, pentru ca apoi sa mergem la munte, pentru un cantonament”, a spus Hotico. Datele concrete nu au fost, inca, stabilite, pentru ca totul depinde de decizia FRF.

„Sunt foarte multe incertitudini la nivelul ligii a doua, de aceea suntem foarte siguri ca se va gasi loc pentru noi in Liga a doua. Pe noi ne intereseaza numai Liga a doua, de aceea am facut solicitarea pentru inscrierea in Liga a doua. Ar fi pacat ca Baia Mare sa nu aiba o echipa la nivelul acesta”, a mentionat vicepresedintele FCMU.

Negrea, Cornea, Deac, Istrofor, Urs, Krausz, Szabo, Stetca – acestia sunt jucatorii aflati sub contract cu echipa lui Buia la aceasta ora, din informatiile furnizate de Dan Hotico pentru eMaramures. „Sydney, Gego, Bitis, Olteanu, la final de contract cu Baia Mare, si-au manifestat dorinta sa isi reinnoieasca intelegerile cu FCMU, in timp ce Ardelean si Brata, imprumutati la FCM, trebuie sa revina la FCMU”, a facut socotelile Hotico in privinta lotului. Romulus Buia este antrenorul principal al echipei, in timp ce Negrea si Kolar sunt secunzi, iar antrenor cu portarii este Constantin Miia.

Putin mai au de asteptat cei de la FCMU pentru a afla decizia federatiei. „Oficializarea se va face in Adunarea Generala din 5 august: atunci se va face tragerea la sorti si se vor stabili etapele”, a informat Hotico, acesta admitand ca este atat de optimist cu privire la viitorul echipei, incat nici nu a luat in calcul posibilitatea ca echipa antrenata de Buia sa fie trimisa in a treia liga: „Daca nu suntem primiti in Liga a doua vom analiza la momentul respectiv si vom vedea ce oportunitati ni se ivi atunci. Pana atunci, insa, noi speram”.

Prima etapa din a doua liga ar urma sa aiba loc in 7 septembrie.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 14:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă