Tari la sat, slabi la oraș! Prundu Bârgăului, zdrobită de băimăreni

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 16:12 Stiri
Tari la sat, slabi la oraș!** Prundu Bârgăului, zdrobită de băimăreni

Miercuri 19 iunie pe terenul CUG din Cluj, începând cu ora 17,30, s-a disputat jocul de baraj pentru promovarea în liga a treia, între Heniu Prundu Bârgăului, campioana județului nostru în liga a patra și FC Maramureș Baia Mare, campioana județului Maramureș.

Înaintea jocului ambele echipe erau încrezătoare că vor obține victoria și implicit promovarea în liga a treia, cele două echipe fiind însoțite la Cluj de personalități marcante, bârgăuanii fiind susținuți din tribună de Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean și Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, în timp ce băimărenii au fost însoțiți de către Cristi Balaj, președintele AJF Maramureș.

A fost un joc câștigat clar de echipa din Baia Mare, o echipă mult mai preocupată de joc decât bârgăuani, o echipă care a găsit triunghiurile pe toate zonele terenului, o echipă cu jucători mult mai experimentați, care au jucat multe meciuri în liga a doua și chiar în liga întâia. Trebuie să consemnăm că și în aceste condiții bârgăuanii puteau obține mult mai mult de la acest joc dacă Sebi Rus nu rata două ocazii clare de gol, în situație de unu la unu cu portarul, prima la 0-1 și a doua la 0-2.

Băimărenii încep mai curajos jocul și în minutul 7 la un corner executat de Balmoș pe lung, Hodor înscrie cu capul în colțul lung. În minutul 15 Sebi Rus scapă pe stânga, intră în careu și de la 13-14 metri trimite puțin pe lângă poartă. Patru minute mai târziu băimărenii obțin o lovitură liberă de la 20 metri, execută Ernszt, Avram respinge în lateral, mingea ajunge la Moldovan care recentrează în careu de unde Hodor reușește dubla. După numai un minut Sebi Rus scapă din nou pe stanga, intră în careu și din aceași poziție trimite pe lângă cealaltă bară a porții.

În  minutul 23 Avram are o intervenție salvatoare în fața lui Răduneață, respingând în corner o minge șutată din 8 metri. Trei minute mai târziu Feraru ia o acțiune pe cont propriu și duce scorul la 3-0 pentru băimăreni. La 0-3 bârgăuanii simt că sunt în pericol să piardă promovarea și prima de 10 milioane promisă de conducerea clubului, devin ușor irascibili și nervoși, făcând-și loc chiar și unele reproșuri pe teren, până la pauză consemnăm doar o acțiune personală a lui Budăcan, dar șutul acestuia din interiorul careului trece prin fața porți.

După pauză tot bârgăuani au prima ocazie în minutul 46 Sebi Rus recuperează o minge de la fundașii adverși, intră în careu și în locul șutului alege o pasă la care G. Ruscău nu ajunge. Și cum se întâmplă de multe ori în fotbal la faza următoare Moldovan, golgeterul maramureșenilor înscrie și duce scorul la 4-0. În minutul 52 Nalați șutează bine de la 16 metri dar portarul băimărenilor respinge în corner, pentru ca cinci minute mai târziu să fie rândul lui Avram să respingă în corner o torpilă trimisă de  Giurgiu de la 25 metri.

Scorul ia proporții în minutul 61 când Feraru reușește și el dubla ducând scorul la 5-0 pentru maramureșeni. Bârgăuanii puteau marca golul de onoare dar șutul lui Conon de la 18 metri lovește transversala în minutul 65, pentru ca până la finalul jocului să consemnăm doar câteva șuturi de la mare distanță.

A fost o victorie meritată a maramureșenilor, o echipă mult mai experimentată și mai matură, o echipă cu jucători angajați ca fotbaliști, o echipă care se antrenează zilnic, uneori chiar cu două antrenamente pe zi. Bârgăuani și-au dorit probabil prea mult victoria și prima promisă (1000 de lei), au ratat în două momente cheie, două ocazii pe care n-ai voie să le ratezi la un joc de baraj, iar cel mai important este faptul că n-au găsit soluții care să distrugă morișca de pase a adversarilor.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciului de la baraj

Prundu: Avram, Budăcan, Homei, Blaji, Bugnar, Rogna, V. Ruscău, Conon, Nalați, S. Rus, A. Rus. Au mai jucat Nap, G.Ruscău, Precup, Oltean.

FCM Baia Mare: Danciu – Giurgiu, Hodor, Toma (68, Iatu), Gherman, Balmos (46, Ignat), Vanca (70, Lazar), Ernst, Raduneata, Feraru (65, Ardeleanu), Moldovan

Declarațiile oficialilor echipei din Bistrița:

George Ruscău, președinte Heniu: „Este greu de vorbit după un asemenea rezultat, este o victorie meritată și clară a adversarului, păcat că am primit gol așa de repede. Chiar dacă m-am gândit că putem să pierdem acest joc, nu mă așteptam la o înfrângere așa de usturătoare. În acest moment este o diferență în favoarea maramureșenilor, atât din punctual de vedere al jocului, al pregătirii fizice, al salariilor, al infrastructurii”.

Doru Crișan, primar Prundu Bârgăului: „Felicit băieții pentru parcursul din acest campionat, pentru faptul că au ajuns la acest baraj. Ceea ce au făcut jucătorii a fost doar din pasiunea lor pentru fotbal, pentru că ajutorul financiar din partea noastră a fost unul nesemnificativ. Am pierdut acest joc dar viața merge înainte, vom continua proiectele noastre în ceea ce privește activitatea fotbalistică a comunei noastre”.

Declarațiile oficialilor echipei din Baia Mare:

„A fost un meci destul de greu pentru ca a fost o caldura insuportabila. Rezultatul nu reflecta realitatea de pe teren, adversarul a fost mai bun decat o arata scorul. Eu zic ca pregatirea fizica a fost un atu al nostru in acest meci. Acum obiectivul nostru este sa promovam la anul in Liga a doua. Asta ne dorim noi, sa vedem ce se va hotari din partea conducerii”, a mentionat Marius Hodor.

„Un meci de baraj pe care l-am pregatit foarte bine. A fost greu si din cauza caldurii, si a adversarului, care a fost mult mai bun decat ceea ce am intalnit noi in judet. Ne-am mobilizat in ciuda tuturor problemelor, suntem bucurosi ca am promovat”, a considerat Cristian Iatu.

„Noi am pregatit echipa un an de zile. Am avut 32 de jocuri si nu am pierdut niciunul. Avem peste 250 de goluri marcate, 16 primite. Am intalnit in baraj un adversar destul de greu de depasit in primele minute, dupa care am reusit sa ne impunem in totalitate jocul. Eu zic ca vom avea o echipa buna de Liga a treia: cu cateva completari in lot se poate tinde mai sus, spre Liga a doua”, a declarat prof. Ioan Onciu.

Sursa: Sportul Bistrițean

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 16:12 Stiri
Pe aceeași temă