Situație disperată!

21 Jul. 2009, 13:52 Seria 2
Situație disperată!

 

FC Bihor este în colaps financiar. Gheorghe Alexandrescu, noul președinte al FC Bihor, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că vistieria clubului este goală. “Nu am bani nici măcar să merg cu marfarul la București, la Federație, să pun o viză anuală pe legitimațiile jucătorilor”, a spus președintele, precizând că situația financiară a clubului este disperată. “Aici trebuiesc măsuri concrete, dacă nu, se duce dracului FC Bihor”, a avertizat Alexandrescu.

 

Conform declarației președintelui, clubul a acumulat restanțe față de bugetul de stat și diferiți furnizori de servicii încă din anul 2004. “Sunt 23 de zile de când stau aici și nu a venit nici acum auditul de la Primărie să facă verificări, să vedem ce situație am moștenit. Am dat o dispoziție în scris serviciului de contabilitate să calculeze urgent la ce sumă se ridică restanțele față de bugetul de stat și față de ceilalți furnizori, cu penalități cu tot”, a spus Alexandrescu.

 

Președintele a înaintat deja adrese scrise către finanțatorii clubului, Consiliul Județean Bihor și Consiliul Local Oradea, prezentând situația financiară a clubului și cerând un răspuns care să conțină măsuri concrete privind reabilitarea acesteia, până la sfârșitul acestei luni. “Apoi voi decide dacă rămân pe post de mobilă aici”, a mai spus Alexandrescu ironic.

 

Pentru depășirea situației, președintele a propus, la ședința AGA care a avut loc marți dimineață, ca finanțatorii să își nominalizeze doi reprezentanți care să fie prezenți zilnic la club, pe post de președinte și vicepreședinte, pentru a vedea problemele cu care se confruntă și a cere celor două Consilii să le rezolve în timp real. “Eu rămân și referent 12 dacă e necesar, numai să văd că se mișcă lucrurile”, a declarat Alexandrescu în același ton.

 

Președintele a mai spus că numai pentru luna iunie, de când este la club, restanțele FC Bihor față de bugetul de stat se ridică la 91.187 lei, adică aproape un miliard de lei vechi, bani pe care nu știe de unde o să îi acopere. “Deja am creditat clubul din buzunarul propriu cu 6.000 lei, dacă aveam mai mulți creditam cu mai mulți, dar nu am”, a spus Alexandrescu.

 

Acesta a mai declarat că, în actualele condiții, 500.000 de lei sunt necesari numai pentru buna funcționare a clubului.

 

Sursa: bihoreanul.ro

21 Jul. 2009, 13:52 Seria 2
Pe aceeași temă