Silaghi are misiune dificilă la primul meci ca principal la FC Bihor: „Ne asumăm un risc și sperăm să nu pierdem”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:33 Seria 2

FC Bihor și-a schimbat antrenorul în această săptămână în speranța de a produce un șoc la echipă în ultimele patru etape de campionat rămase din play-out. Gruparea orădeană are un avans de un singur punct față de ultima clasată, Șoimii Pâncota, și se află pe muchie de cuțit înainte de fiecare rundă de Liga 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, vor juca la Caransebeș, o echipă care a anunțat că vrea toate punctele pentru a scăpa de tot de emoțiile retrogradării.

Noul tehnician Gheorghe Silaghi are astfel o misiune dificilă, mai ales că întâmpină o mulțime de probleme de efectiv. „Situația nu este deloc roză, echipa se află așa într-o stare de amorțeală datorată mai multor factori. Lipsa unei susțineri financiare, lipsa unei perspective și lipsa de încredere au dus la situația actuală care este una repet, extrem de dificilă. Nu va fi deloc ușor pentru că perspectivele sunt cum sunt. Mai avem de disputat patru etape, după care să sperăm că vom evita barajul. Ne așteaptă o deplasare grea la Caransebeș în care avem două probleme de lot și anume Florin Lazăr și Țoca sunt suspendați. De asemenea Andrei Haș are o problemă medicală, dar sperăm că va reveni, iar Dobrescu a avut o recidivă la șold. Acestea sunt condițiile, mergem să jucăm, ne asumăm un risc, iar de la meciul de sâmbătă sperăm să nu pierdem. Cred că motivațional nu o să avem cum să-i motivăm pe jucători, ar fi bine venită o primă sau o premiere pentru jucători. E greu de câteva luni să lucrezi fără salariu și să fii și motivat. Aceste patru etape vor conta enorm, în condițiile în care suntem suferinzi în zona mijlocașuilor centrali și în ofensivă. Nu am cum să vin cu o ideea nouă tactică pentru că aș putea să-i bag pe unii în ceață. Atmosfera în cadrul lotului este una apăsătoae iar aici e o problemă seriosă” a declarat Silaghi la conferința de presă în care a fost instalat ca antrenor principal.

Pentru meciul de la Caransebeș vor lipsi cu siguranță fundașii centrali Florin Lazăr și Bogdan Țoca, suspendați, Andrei Haș este accidentat, însă există șansa ca el să se recupereze până sâmbătă, iar atacantul Victor Dobrescu este și el incert.

În celelalte două întâlniri directe din acest sezon, FC Bihor a învins în tur, pe teren propriu, pe FC Caransebeș, cu 1-0, iar, în retur a remizat cu 2-2.

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:33 Seria 2
Pe aceeași temă