Pentru a lua licența, Poli Timișoara trebuie să rezolve problema divizării, adică societatea BkP Faber să nu mai aibă datorii la stat și să achite suma de 1,6 milioane de euro către Benfica Lisabona, Banik Ostrava, Slovan Liberec și alte cluburi.
Misiunea lui Marian Iancu era aceea de a obține certificatul cu datorii zero către stat. Patronul lui Poli spune că a obținut o reeșalonare a datoriilor BkP Faber, fapt acceptat pentru depunerea dosarului de licențiere. Constantin Ostaficiuc nu e însă mulțumit de modul în care Iancu a rezolvat divizarea. „Reeșalonarea nu rezolvă problema. Cine va plăti după aia? Noi nu suntem acționari în cadrul BkP Faber, nu noi am făcut datoriile astea. Plus că reeșalonarea nu s-a făcut încă. E vorba de un acord de principiu obținut de domnul Iancu, care trebuie să prezinte niște garanții. Apoi urmează reeșalonarea”, a declarat Constantin Ostaficiuc, președintele CJ Timiș.
În ciuda neînțelegerilor și mai ales a lipsei de comunicare din ultimele luni, patronul lui Poli își păstrează optimismul. „Sper că mâine va fi prima rundă de negocieri, pe fondul transferului de proprietate. Cred că există timpul necesar”, a spus Iancu. Acesta susține că a primit asigurări din partea comisiei de licențiere din cadrul FRF că acordul pe principiu pentru reeșalonare, cel pe care l-a primit Ostaficiuc astăzi, este suficient pentru obținerea licenței. „Am vorbit cu Viorel Duru și mi-a spus că e în regulă. Am închis problema, dacă lor (n.r., autorităților) nu le convine că am închis-o, eu ce să le fac?”, a spus Iancu.
Un alt obstacol: votul consilierilor
Chiar dacă negocierile vor avea o finalitate, pentru ca autoritățile să intre în acționariat e nevoie de votul consilierilor locali și județeni, iar mulți dintre aceștia nu vor vota „da”. Spre exemplu, consilierul local Traian Stoia a afirmat în direct la TVR Timișoara că auditul comandat de CJ Timiș a semnalat că Iancu spală bani. Pentru acest motiv, clubul de fotbal îl va da în judecată pe consilier.
Articol scris de Radu FAUR