Scuzele Damilei pentru neobținerea licenței: „Am îndeplinit criteriul cel mai important”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 15:39 Seria 2
Scuzele Damilei pentru neobținerea licenței:**

Damila Măciuca nu a primit licența pentru Liga I, astfel o clasare la finalul acestui sezon pe o poziție promovabilă ar fi fost degeaba, rezultatul rămânând doar unul ce ar fi contat în statistică și în istoria clubului. Vâlcenii s-au zbătut pentru locul 2 până în penultima etapă, atunci când rivala CSM Râmnicu Vâlcea le-a administrat o nouă înfrângere în campionat. Cu toate că știau foarte bine că nu îndeplinesc condițiile pentru a evolua în viitorul sezon al Ligii I, oficialii Damilei au susținut sus și tare că vor în primul eșalon. Neafilierea echipei la FRF de cel puțin trei ani consecutivi nu putea fi îndreptată în niciun fel, legal.

La aflarea răspunsului oficial al Federației în privința apelului făcut la neacordarea inițială a dosarului de licență, reacțiile din partea conducătorilor Damilei nu au întârziat să apară. Lucian Munteanu, președintele clubului vâlcean, a înaintat pe site-ul oficial al echipei niște scuze inedite față de neprimirea licenței. Oficialul susține că formația sa a îndeplinit cel mai important criteriu al licențierii, cel financiar, de parcă celelalte ar fi fost neimportante și puteau fi trecute cu vederea.

Iată poziția oficială a președintelui Damilei, Lucian Munteanu, după aflarea informației că echipa din Măciuca n-a primit licența:

„PRECIZARI LEGATE DE DOSARUL DE LICENTIERE
DAMILA A INDEPLINIT CRITERIUL CEL MAI IMPORTANT, CEL FINACIAR

Referitor la comunicatul de presa emis de Federatia Romana de Fotbal in data de 6 iunie 2013, clubul FC Damila face urmatoarele precizari:

„Clubul de fotbal Damila a indeplinit cerintele solicitate pentru dosarul de licentiere pentru Liga 1, mai putin conditia prin care se dovedeste ca echipa are >. Cand am promovat in Liga a-3-a, noi ne-am schimbat denumirea (n.a. la 01.07.2011) din Asociatia Sportiva Damila in SC Fotbal Club Damila Maciuca, ocazie cu care ne-am si afiliat la FRF, obtinand un certificat de identificare sportiva. Trebuie precizat ca, Damila a indeplinit cel mai important criteriu cerut de Comisia de licentiere, respectiv cel financiar. Atat fosta Asociatie Sportiva cat si actuala forma de organizare a clubului nu au avut niciodata datorii la stat, la jucatori, la antrenori, la furnizori, sau la FRF”, a declarat LUCIAN MUNTEANU, presedintele clubului.”

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 15:39 Seria 2
Pe aceeași temă