Scăpat de grijile retrogradării, Stoica le va da șansa și altor fotbaliști să evolueze: „Jucătorii trebuie să se respecte”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 16 May. 2014, 15:36 Seria 2
Scăpat de grijile retrogradării, Stoica le va da șansa și altor fotbaliști să evolueze:**

CS Mioveni a scăpat la finalul turului play-out-ului de gri­jile retrogradării, echipa galben-verde fiind acum și ma­tematic salvată. În aceste condiții, pentru antrenorul Marius Stoica misiunea devine dificilă ca să-și mo­ti­ve­ze jucătorii pentru partidele ce mai sunt de disputat. Cu toa­te acestea, tehnicianul speră ca jucătorii săi să se respecte și să trateze meciurile cum trebuie, motivația fiind a lor, personală, de a ieși în evidență cu evoluțiile în liga secundă.

– Ce program de pregătire ați avut în această săptămână?
– Luni am făcut un antrenament și a­poi refacere, iar de marți, până vineri in­clusiv, avem, de la ora 11.00, ședință de pregătire. Vineri după antrenament vom lua masa, apoi vom merge la o­dih­nă, iar după-amiază vom pleca direct la Motru. E mai bine că am găsit cazare acolo, decât la Tg. Jiu, de unde în ziua meciului trebuia să plecăm spre Motru la 8.30 dimineața, ca să fim la stadion cu o oră și jumătate înainte de meci.

La Motru, un meci ca oricare altul

– Cum vezi meciul cu Motru?
– Este un joc ca oricare altul din acest play-out. Un meci în care vrem să ve­dem și alți jucători la treabă, pentru că am spus că le vom da șanse la toți din lot, ca să se facă o evaluare corectă a­su­pra lor, să se vadă că merită să joace în Li­ga a II-a, că au calitate și joc bun. Eu nu pot decât să le ofer această șan­să, de a juca, și așa cum am dat șansa să de­bu­teze etapa trecută doi jucători, voi mai da și altora. Sunt tineri care fac parte din clubul nostru și merită să facă pasul la Liga a II-a.

– Mai are vreo miză meciul de sâm­bă­tă?
– Miză trebuie să existe tot timpul, pentru că jucătorii trebuie să se res­pec­te pe ei. Joacă la Liga a II-a și trebuie să arate că au valoare de acest eșalon fot­balistic. De asemenea, trebuie să se pre­gă­tească din ce în ce mai bine pentru următoarele jocuri.

– Echipa nu mai are nicio grijă de re­tro­gradare…
– Matematic, suntem scăpați de retro­gra­dare. Ne-am asigurat rămânerea în Liga a II-a, cu regretul că nu am putut realiza mai mult. Acum sperăm, prin e­ta­pele care mai sunt de disputat, să a­du­cem în atenție și jucătorii tineri, dar și pe cei care au evoluat mai puțin. Acești ju­cători vor avea un ajutor din partea mea să evolueze, dar pe viitor totul de­pinde de ei, de exprimarea lor în teren. Așa cum am spus, au fost două debu­turi în eta­pa trecută, e posibil să mai fie și alte­le, dar vom vedea și jucătorii care au e­vo­luat mai puțin. E de datoria mea să le dau această șansă.

„Toți trebuie să aibă motivație”

– Este greu de motivat echipa, în con­dițiile actuale?
– Motivație trebuie să existe tot tim­pul. Un jucător când are un meci oficial, tre­buie să se gândească la asta tot tim­pul, să își dorească să fie văzut ca un ju­cător de Liga a II-a. Trebuie să aibă a­ceastă motivație să câștige jocuri și să le crească cota.

– Este diferență între acest meci și ce­le din sezonul regulat?
– Niciun meci nu seamănă cu altul. Mo­tru a făcut 1-1 acasă cu Bihor, a pier­­dut cu 1-0 cu Satu Mare, dar au pres­­tat un joc bun, și rezultatul a fost ne­meritat, jocul fiind destul de echi­li­brat. Sper să fie un joc frumos, iar cei care vin la meci să vadă două echipe bune.

– Mai sunt probleme de lot?
– Nu… Și-au revenit Năstăsie și Că­tălin Stan.

„Important e să avem răbdare”

– Sunt tineri la club care pot ajunge mai departe de Liga a II-a?
– La Centrul de Copii și Juniori avem două grupe foarte bune. Sunt jucători care pot să ridice ștacheta la nivel de exprimare. Lucrurile s-au așezat acolo și sunt jucători pe care mi-aș dori să-i văd pe prima scenă fotbalistică. Lu­cru­rile deci se mișcă, important este să a­vem răb­dare, fiindcă e greu pentru copii și juniori să-i aduci la antrenamentele e­chi­pei mari, se vede un oarecare trac… De-aceea, și eu încerc să-i ajut să facă pa­sul mult mai ușor…

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 16 May. 2014, 15:36 Seria 2
Pe aceeași temă