Scântei la Chindia, între autorități și Gică Popescu

17 Jul. 2012, 13:49 Seria 2

N-au trecut nici două săptămâni de la parafarea colaborării între Consiliul Județean Dâmbovița și FC Chindia, pentru continuarea activității fotbalistice la Târgoviște, că au și apărut primele scântei între reprezentanții autorităților și Gică Popescu. Concret, alimentat de unii dintre ziariștii de casă ai partidului de la putere, noul președinte al CJ Dâmbovița a lansat un atac dur la adresa Baciului, cu referire punctuală la… numirea ofițerului de presă!

„E normal să mă deranjeze când văd că domnul Popescu apelează la oameni dintr-o anumită direcție politică și îi transmit că, dacă va continua cu asemenea constrângeri, e posibil să ne despărțim. La prima întâlnire pe care o vom avea cu domnul Gică Popescu, va trebuie să clarificăm această situație”, spune Adrian Țuțuianu, omul care se declarase totuși deschis unei colaborări cu fostul internațional în proiectul de la Târgoviște.

Mărul discordiei îl reprezintă re-angajarea lui Gabriel Bengea în funcția de ofițer de presă al clubului. Fost jurnalist, Bengea a ocupat postul vacant de la Chindia imediat după o restructurare masivă în rândul angajaților postului tv la care lucra. Noul ofițer de presă al clubului târgoviștean este acuzat că ar fi făcut campanie PDL la alegerile din vară și l-ar fi atacat pe candidatul care a câștigat, ulterior, șefia CJD.

Lungu: „Nu au existat constrângeri!”

Conducerea Chindiei s-a declarat surprinsă de atacurile presei din ultima vreme, dar și de poziția președintelui CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. „Eu știu că domnul Țuțuianu l-a delegat pe domnul Leo Badea să țină legătura cu clubul. Dânsul nu ne-a transmis nimic împotriva angajării lui Gabriel Bengea. Țin să precizez că nici Gică Popescu, nici altcineva, nu a a apelat la vreun fel de constrângere. Dar, dacă cineva este deranjat atât de tare de prezența lui Bengea la club, vom renunța la serviciile sale. Dacă de asta depinde viitorul Chindiei…”, a comentat vicepreședintele Sorin Lungu, care va ajunge azi la Târgoviște pentru a lămuri situația.

Primăria nu pune condiții

Liga2.ro a contactat și cealaltă parte implicată consistent în susținerea echipei de fotbal, respectiv Primăria Municipiului Târgoviște. „Primăria nu a condiționat și nu condiționează sprijinul acordat clubului de fotbal Chindia de numirea personalului sau de deciziile executive ale conducerii clubului, pe care le va respecta în totalitate”, ne-a declarat primarul reales al Târgoviștei, Gabriel Boriga.

Ofițerul de presă Gabriel Bengea nu a dorit să comenteze în vreun fel situația creată.

Articol scris de Ionuț MARIN

17 Jul. 2012, 13:49 Seria 2
Pe aceeași temă