Sancțiuni dure la FC Bihor: Deaconescu a fost dat afară, iar alți 4 jucători au fost amendați

21 Apr. 2012, 17:42 Seria 2
Sancțiuni dure la FC Bihor:** Deaconescu a fost dat afară, iar alți 4 jucători au fost amendați

După incidentele petrecute la jocul de vineri, 13 aprilie, de la Sânmartin, pierdut de FC Bihor (scor 1-0) în fața echipei Luceafărul, când jucătorii orădeni au primit, în urma unor proteste vehemente, două cartonașe roșii (Șerban Moraru, în timpul jocului și Mihai Deaconescu, imediat după fluierul de final al arbitrului Teodor Crăciunescu), conducerea clubului a analizat într-o ședință comportamentul mai multor jucători în acea partidă.

Conducerea FC Bihor a decis, astfel, să aplice sancțiuni grave la adresa unuia dintre jucători. Este vorba de fundașul Mihai Deaconescu, căruia i-a fost reziliat contractul cu echipa pentru că a protestat vehement la decizia arbitrului de a nu acorda o lovitură liberă, primind direct cartonașul roșu.

Pentru alte asemenea gesturi, dar considerate nu chiar atât de grave, conducerea clubului a decis să-i sancționeze pecuniar și pe jucătorii Șerban Moraru, Florin Pop, Sergiu Oltean și Adrian Mărkuș. Reprezentanții FC Bihor nu au specificat însă care sunt sumele cu care aceștia vor fi sancționați. Toți cei patru jucători au fost avertizați în acel joc, fundașul dreapta Șerban Moraru fiind chiar eliminat, pentru două cartonașe galbene, primite tot în urma protestelor adrestate arbitrului.

„Conducerea clubului FC Bihor regretă atitudinea jucătorilor și cere scuze suporterilor”, se arată într-un comunicat remis de clubul orădean.

Contactat de Bihoreanul, Mihai Deaconescu, cel care are cel mai mult de suferit de pe urma acestor decizii, recunoaște că a protestat la adresa arbitrului după meci, dar spune că nu a făcut-o „într-atât de grav” încât să fie dat afară pentru asta. „Aceasta este decizia clubului și trebuie respectată”, a spus jucătorul. „Am protestat la adresa arbitrului după joc, în timp ce ne îndreptam spre vestiare. Mă așteptam într-un fel la această decizie a conducerii și datorită ultimelor rezultate ale echipei”, a declarat Deaconescu.

Fotbalistul joacă pentru FC Bihor din 2010, fiind adus de la FC Liberty, odată cu protocolul încheiat între cele două cluburi. Din cauza comportamentului său în meciul de la Sânmartin, Deaconescu a primit și 8 meciuri suspendare din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

Derby-ul județului Bihor, desfășurat vinerea trecută la Sânmartin, s-a desfășurat într-o notă tensionată, orgoliile punându-și amprenta asupra jucătorilor, care au ripostat în dese rânduri la deciziile arbitrului Teodor Crăciunescu din Râmnicu Vâlcea.

Dacă cei de la FC Bihor au primit două cartonașe roșii, gazdele au avut o eliminare, fundașul dreapta de la Luceafărul primind și el cartonașul roșu.

Sursa: Bihoreanul

21 Apr. 2012, 17:42 Seria 2
Pe aceeași temă