Rufă îl reconfirmă ca antrenor pe Oprița și spune că Metalul mai are șanse la promovare: „E posibil să se schimbe regulamentul. Așa se zvonește”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2014, 18:28 Seria 2

Patronul echipei Metalul Reșița, Cătălin Rufă, nu se gândește la schimbarea antrenorului, dar susține că va aduce jucători de valoare în această iarnă, socotelile promovării nefiind încheiate în opinia sa.

Daniel Oprița a anunțat că nu renunță să creadă în promovare, chiar dacă ACS Poli Timișoara are un avans de șapte puncte, însă a lăsat să se înțeleagă faptul că e posibil să renunțe la banca tehnică a echipei din Valea Domanului. I-a spus asta chiar și Rufă, însă acesta din urmă l-a invitat pe tânărul tehnician să se liniștească, urmând să discute despre o eventuală demisie peste câteva zile. ,,Atât timp cât mai există șanse matematice, nu văd de ce să nu credem în promovare. Sunt șapte puncte. Cum Poli a făcut trei egaluri în trei meciuri, mai poate face o dată. Vine play-off-ul și, dacă stăm să ne gândim, și noi, și Poli ne-am prezentat lamentabil în începutul acesta de retur, care a semănat totuși cu un început de play-off, pentru că am jucat cu Vâlcea, Mioveni, Fortuna și Poli. Doar Pâncota nu ar intra în ecuația asta. Am jucat numai cu echipe bune și e un semnal de alarmă, e clar că facem ceva greșit, dar, dacă analizăm bine, și Poli e în aceeași situație. Am vorbit și cu băieții, sunt încrezători că putem surmonta handicapul ăsta de șapte puncte”, a comentat Rufă rezultatele mai puțin bune din ultimele etape.

Nu e de vină Oprița!

Legat de posibila demisie a lui Oprița, Rufă nu crede că ar fi o idee bună. ,,Nu știu dacă e cazul. El m-a întrebat ceva de genul ăsta, dar din punctul meu de vedere nu se justifică înlocuirea lui. Dacă ar fi continuat campionatul, ar fi putut fi oportună dacă ne-am fi gândit să producem un șoc la echipă, dar atât timp cât putem întări echipa nu cred că e oportună. Daniel a făcut un tur de campionat extraordinar. E un băiat de onoare, și-a dat seama că noi ne-am dorit mai mult și el nu a reușit, dar asta nu înseamnă că el trebuie înlocuit. Trebuie să fim realiști, am stat în 13-14 jucători”, a declarat Rufă.

„Nici domnul primar nu a depus armele”

Patronul rosso-nerilor admite că în Valea Domanului mai sunt multe lucruri de pus la punct, chiar și în relația deteriorată în ultima vreme cu primarul Mihai Stepanescu, dar anunță o adevărată bombă pentru toată suflarea reșițeană, care ar putea readuce entuziasmul. ,,Cu domnul primar am relații bazate pe respect reciproc. Chiar duminică am schimbat un mesaj cu dumnealui. Trebuie să vin și eu la Reșița să facem o analiză împreună. Și dânsul își dorește mai mult și, din ce știu, nici dânsul nu a depus armele. E posibil să se schimbe regulamentul și să promoveze două echipe din serie. Așa se zvonește. Am șanse mari în aceste condiții”, a mai declarat Rufă.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 09 Dec. 2014, 18:28 Seria 2
Pe aceeași temă