Război între fosta și actuala conducere a FC Bihor

28 Jul. 2009, 13:41 Seria 2
Război între fosta și actuala conducere a FC Bihor

Scandalul dintre noua și vechea conducere a FC Bihor a pornit de la o declarație prin care fostul vicepreședinte Sandor Lajos își exprima neîncrederea în noua conducere a clubului, care ar fi pornit „pe un drum greșit”.

 

 

Declarația lui Sandor l-a făcut pe Gigi Alexandrescu, actualul președinte al FC Bihor, să riposteze săptămâna trecută, dezvăluind că fostul vice a primit pentru prestația sa o sumă de bani prea mare, după care fostul oficial a replicat și el, scuzându-se că declarația despre noua conducere nu ar fi fost făcută pentru uzul public, ci într-o convorbire privată cu un ziarist, purtată la telefon. 

 

 

„Am vorbit telefonic cu unul dintre colegii dumneavoastră din presă, a fost o discuție privată, însă nu mă ascund de declarațiile date atunci, din contră, susțin cele afirmate”, a spus fostul vicepreședinte Sandor Lajos într-o conferință de presă. Fostul vice susține că nu și-a reziliat, încă, înțelegerea cu FC Bihor, pentru că mai are de încasat niște sume restante și va semna de „despărțire” în momentul în care acele îi sume vor fi plătite.

 

Sandor Lajos a afirmat că sumele prezentate de Gigi Alexandrescu sunt corecte, dar că prima de instalare de 9.000 de euro de care a beneficiat fusese fixată de AGA FC Bihor ca recompensă pentru cei trei ani petrecuți la club înainte de luna mai 2006, perioadă în care nu a fost plătit. „Trebuia să se spună și că am acceptat să lucrez pe 200 de euro pe lună”, a adăugat Sandor.

 

 

Foștii antrenori Zoli Vig și Mircea Fodor au susținut și ei că lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate de actuala conducere a lui FC Bihor, care susținuse că AGA le-a reziliat contractele, și că aveau înțelegeri de „prestații a unor servicii de consiliere sportivă”.

 

 

Vig a fost acuzat că minte, că i s-a propus să rămână la juniori, dar că nu a acceptat. „Părinții m-au învățat să nu mint, deci nu am mințit când am spus că nu mi s-a propus să antrenez la copii și juniori. FC Bihor mi-a reziliat un contract care nu mai era în vigoare de mult. A existat o nouă înțelegere, semnată pe 18 septembrie 2008, data când am devenit antrenor principal al echipei mari. Teoretic, eu sunt încă antrenor la FC Bihor. Vreau să spun că niciodată nu am susținut că nu doresc să antrenez la juniori”, a spus Zoli Vig în conferința de presă susținută alături de Sandor Lajos.

 

Totodată, Mircea Fodor a declarat: „Contractul meu, de prestări servicii de consiliere sportivă, a fost reziliat unilateral. M-a deranjat doar faptul că m-a sunat secretara să-mi spună că am fost dat afară. Nu așa se procedează”. Fodor va ataca decizia FC Bihor în instanțele sportive „și chiar pe cale civilă dacă va fi cazul, deoarece un contract este un contract și trebuie respectat de ambele părți”.

 

Sursă: bihoreanul.ro
 

28 Jul. 2009, 13:41 Seria 2
Pe aceeași temă