„Putem termina cel puțin pe locul 2, trebuie să credem în asta”. Nagy e încrezător că UTA va lua 9 puncte în ultimele trei etape

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 11:07 Seria 2

Au trecut patru zile de la cel mai clar eșec stagional pentru UTA (0-4 la Mediaș) și mai e una singură până la partida verdictelor. Continuă UTA să viseze la promovare și după meciul cu Chindia Târgoviște? Are cuvântul Roland Nagy, antrenorul principal al „alb-roșiilor”.

– După un 0-4 o echipă de obicei cade psihic, care e situația la UTA?
– Atunci Mediașul trebuia să nu mai aibă șanse la primul loc și mă refer la dubla înfrângere cu Chindia… Mai sunt trei jocuri, cu 9 puncte, sigur avem locul 2. Poate o șansă și la primul loc, să vedem ce face în aceste trei etape și Gazul.

– E cel mai important meci al sezonului pentru UTA?
– Au fost mai multe jocuri importante de-a lungul sezonului. Meciul de joi e unul dintre acestea. Următorul, cu Mioveni, e tot pe teren propriu, apoi încheiem la Brașov, putem face 9 puncte. Nu știm ce se întâmplă în celelalte partide, putem spera că terminăm mai sus de locul 3. Apoi, unul dintre cele mai importante meciuri, în opinia mea, a fost la Mediaș. Am clacat acolo, cu toate situațiile care au fost. Putem termina cel puțin pe locul 2, poziție ce îți dă o șansă să mai speri la promovare. Trebuie să credem în acest lucru!

– E Chindia cea mai în formă echipă din play-off? Cum îți explici revenirea lor după un start slab în această fază a competiției?
– Sunt momente și momente în viața unei echipe. Mediașul a pierdut cu Târgoviște, în timp ce noi am fost într-un moment bun de formă. Orice rezultat e deschis în aceste meciuri, s-a și adeverit lucrul acesta. Chindia e în formă, dar noi știm că trebuie să refacem înfrângerea din ultima etapă, cea mai usturătoare a sezonului.

– E și un derby al susținătorilor? Practic, se înfruntă echipele cu cea mai bună medie de spectatori.
– La ei am prins două jocuri pe ploi torențiale, nu a fost acea asistență pe care au avut-o în meciul cu Mediaș, de exemplu. Și la noi a fost asistență frumoasă și atmosferă pe măsură. Sper să vină și acum cât mai mulți suporteri alături de noi, chiar dacă suntem după o înfrângere de care nu ne face plăcere să ne amintim. Avem nevoie de ei. Nu știu despre Târgoviște, dacă vor veni suporteri la Arad.

– Vor ține cont antrenorii primei echipe de nevoile UTA-ei Under 19 care dispută mâine (n.r. astăzi) semifinala Cupei României?
– Da, bineînțeles. Sunt copii care au mers la Elite, la Cluj, care poate aveau o șansă la prima echipă, dar ținem cont și de acest obiectiv, Cupa României. E vorba despre Costin, Petre, Covaci, care a prins lotul în ultima vreme, sau Jorza, care este de altfel plecat la echipa națională până mâine. Vom avea și debutanți pe banca de rezerve la partida cu Chindia, rămâne să vedem cine.

Sursa: Sport Arad
Foto: Istvan Bertalan

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 11:07 Seria 2
Pe aceeași temă