Punct și de la capăt. Nagy: „Ne place să privim clasamentul, dar încă nu am realizat nimic. Mediașul e în revenire”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2015, 15:47 Seria 2
Punct și de la capăt.** Nagy:

Din cele 13 etape bifate de echipa fanion a Aradului doar prima a fost ghinionistă. Chiar adversarul de duminică, Gaz Metan Mediaș a reușit să-i ia toate punctele „Bătrânei Doamne”, care – însă – a avut un parcurs excelent, încununându-se campioană de toamnă. Despre ce a fost, dar și viitorul apropiat vorbește Roland Nagy, antrenorul principal al „alb-roșiilor”.

– Roli, cum se vede seria de Vest a ligii secunde de la înălțimea primului loc?
– E o satisfacție și o performanță ca la mijlocul sezonului regulat să fim primii. Ce am realizat ne obligă la mai mult. Ne putem bucura de postură, dar obiectivul nostru la început de sezon a fost clasarea în play-off, unde ne așteaptă alte zece etape. Njumătățirea punctelor în faza superioară dă o șansă în plus și celorlalte echipe. Abordăm fiecare joc la victorie dacă e posibil, așa ne dorim să mergem. Ce s-a realizat e doar rodul muncii. Pentru asta ne antrenăm și am reușit o mică performanță din obiectivul nostru. Uitându-ne la numărul punctelor adunate, ne face plăcere să privim clasamentul, dar încă nu am realizat nimic, doar un prim pas, urmează să-l realizăm pe următorul. În pauza de iarnă ne pregătim pentru cele opt jocuri rămase din retur, apoi pentru ce ne-am propus: play-off-ul cu zece jocuri frumoase și plăcute.

„E meritul UTA-ei și al muncii tuturor, locul nu e întâmplător”

– Revenind la meciurile din acest an, sunt unele de foc…
– Într-adevăr, urmează primele cinci etape din retur, toate foarte grele. De fapt, toate meciurile sunt așa. Putem să ne facem noi un meci ușor sau greu, cum s-a întâmplat la Tărlungeni. A fost un parcurs pozitiv, vrem să rămânem pe acest drum. Sunt și plusuri, sunt și minusuri, au fost jocuri în care nu am jucat ce am vrut și ce putem.

– Duminică e derby, se întâlnesc primele două clasate. Te gândeai ca dupa un tur de campionat o veți privi de sus pe Mediaș? E meritul UTA-ei sau demeritul Gazului?
– Nu îi privim chiar așa de sus. Acum, în funcție de rezultate, un punct poate face diferență între primele 5-6 clasate. Dar nu mă gândeam și nu ne gândeam cu toții la început de campionat, ca nou-promovată, chiar având mulți jucători de calitate și mulți tineri, că vom fi primii la final de tur. Obiectivul a fost să creștem din joc în joc și să practicăm un fotbal frumos. Au fost și lucruri bune și mai puțin bune. Nepierzând de la primul joc, e meritul UTA-ei și al muncii tuturor, locul nu e întâmplător. Avem un parcurs care ne face plăcere și pe care vrem să-l menținem, doar așa poți fi sus. Mediașul a avut și probleme, a schimbat banca tehnică, dar e în revenire, poate câștiga pe orice teren. Cum am spus, e și meritul UTA-ei, dar asta ne obligă la mai mult, sper să concretizăm chiar de duminică.

– Dacă înainte de meciul tur se părea că există un respect excesiv față de Mediaș, în sensul că echipa era apreciată de toti antrenorii UTA-ei, s-a mai schimbat puțin această percepție?
– A fost respect, vrând-nevrând. Debutam cu echipă proaspăt venită din Liga I, care-și păstrase 80 la sută din lot și avea obiectiv declarat promovare imediată. Am fost și taxați la început de joc, deși am avut ocaziile noastre și am făcut un joc bun. Nu am fost atât de pragmatici și norocoși. Am marcat destul de târziu, dacă o făceam mai repede, pe fondul presiunii, aveam șansa unui rezultat pozitiv. A fost un amestec.

– Evolutia bună a lui Copil în centrul terenului sau poate experiența lui Gligor, coroborate cu golul lui Petre sau intrarea bună în joc a lui Man v-ar putea determina să folosiți al doilea junior în ofensivă la Mediaș si nu la mijloc?
– E îmbucurător cum se comportă acești copii. În calitate de titulari sau intrați pe parcurs, vin cu realizări și foame de fotbal. Man, la Oradea, a finalizat, golul său reprezintă o satisfacție a muncii. La Satu Mare avusese assist de 3-2. Trebuie răbdare, cu siguranță e pe drumul bun și va crește și mai mult. Petre, dacă din acele două ocazii cu Reșița înscria, avea și mai devreme imbold și încredere. El și-a făcut treaba la echipa a doua, la naționala de juniori, iar la Tărlungeni a marcat ca un atacant adevărat. Îi face bine, îi dă elan, e o variantă. Și Jorza, la vârsta lui, a avut jocuri bune, la fel și Dobrean. Tănase încă nu e în ritmul lui, trebuie să crească și e. Îl mai avem pe Costin și așa mai departe. Cât timp avem de unde alege, e ideal pentru staff, mă mulțumește acest lucru. Dacă sunt mai mulți de doi, nu e absolut nicio problemă, indiferent de adversar. Am încheiat meciuri cu trei, patru și chiar cinci juniori, oricând există posiblitatea să fie mai mult de doi. Revenind la Copil, și el e în creștere, se pregătește pe măsură. A avut răbdarea necesară să depășească un moment greu, știm ce gânduri a avut în vară, dar în momentul de față e o plăcere să vedem că e activ. Nu a dat pe cât poate, are realizări spontane și oricând poate să decidă un joc. Ne vom gândi bine cum vom alcătui echipa la Mediaș, dar și în etapele ce urmează. E foarte bine, însă, că avem multiple variante pe fiecare post.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Nov. 2015, 15:47 Seria 2
Pe aceeași temă