Preia Vizer pe FC Bihor?

23 Jun. 2009, 13:02 Seria 2
Preia Vizer pe FC Bihor?

Chiar în preajma declanșării scandalului privind meciul de la Arad și când nicio soluție rezonabilă de redresare a FC Bihor nu părea să se întrevadă, a apărut o ofertă de parteneriat caracterizată de primarul Ilie Bolojan drept interesantă. Autorul ei este Marius Vizer (foto), președintele Federației Internaționale de Judo și fondator al Centrului de Fotbal Liberty din Salonta.

 
 

Acesta a propus administrației locale și județene o schemă prin care să preia managementul FC Bihor și să renunțe la propria echipă din liga secundă, punând la dispoziția unicului club bihorean rezultat toți jucătorii săi, precum și o finanțare de minim 300.000 de euro pe an, care s-ar adăuga la banii investiți în club de Consiliul Local și cel Județean, circa 900.000 de euro anual. Vizer și-ar asuma ca obiectiv promovarea în prima divizie în termen de maxim 2 ani, iar municipalitatea ar pregăti, în acest timp, stadionul la rigorile cerute de federație. La momentul promovării, deținătorul managementului ar primi, ca primă de succes, un pachet de acțiuni la club, iar contribuția fiecărei părți pentru păstrarea echipei în Liga I ar fi rediscutată, în cadrul aceluiași parteneriat.

 
 

Inițiativa a fost împărtășită la nivel de principiu de Bolojan. Primarul căuta de luni de zile soluții viabile de a transfera clubul în administrarea unui privat cu mână forte, care să instaureze disciplina și performanța și să elimine suspiciunile de hoții și blaturi. Rămâne de văzut, în zilele următoare, dacă părțile se vor înțelege și asupra detaliilor parteneriatului.

 

 

Sursă: bihoreanul.ro

23 Jun. 2009, 13:02 Seria 2
Pe aceeași temă