Nicolae Dică are planuri mari la FC Argeș: „Mi-am propus să conduc tot clubul”. Pe lângă promovarea, managerul are încă un obiectiv: „Anual să dăm câte un jucător la București”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 10:29 Campionat
Nicolae Dică are planuri mari la FC Argeș:

Nicolae Dică (39 de ani) a fost prezentat oficial ca manager general la FC Argeș și a trasat direcția în care vrea să meargă clubul piteștean din noul sezon al Ligii 2. Promovarea în prima ligă e principalul obiectiv, însă fostul antrenor al FCSB vrea să se implice activ și în dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori, dar și în crearea unei echipe secunde.

Dică a spus la conferința de presă că Piteștiul va avea și o echipă de tineret, așa cum era pe vremuri. Scopul acesteia va fi creșterea jucătorilor tineri din cadrul clubului. „O să avem și echipa a doua, care va evolua în Liga a 4-a. Îmi doresc ca acei copii care nu prind un loc în primul 18 al echipei mari, dar și cei care sunt mai buni de la grupele 2001, 2002, 2003, să meargă la liga a patra, să se călească acolo. Din ce am urmărit, terenurile de joc sunt bune în eșalonul al patrulea. Nu mai sunt ca pe timpuri”, a spus fostul mijlocaș al FC Argeș.

Promovarea jucătorilor din propria pepinieră, o prioritate

În plus, managerul clubului alb-violet vrea să pună mare accent și pe Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi. „Vreau să mă implic și în activitatea Centrului de Copii și Juniori, pentru că am un regret văzând că de la Prepeliță, FC Argeș nu a mai dat niciun jucător echipelor din București. Vreau să conduc tot clubul. În fiecare an FC Argeș dădea câte un jucător fotbalului din București. Va fi mult de muncă, știu acest lucru, m-am înhămat, îmi place să muncesc și vreau să reușesc. Mi-am propus să conduc tot clubul. Obiectivele mele în acești trei ani de contract este să reușesc să duc echipa în prima ligă, să reușim să aducem la prima echipă 7-8 jucători din pepiniera proprie. Acum sunt focusat pe echipa mare, ce jucători trebuie să mai aduc, apoi mă voi orienta către Centrul de Copii și Juniori. Ei oricum sunt în vacanță acum”, a mai declarat Nicolae Dică.

Vrea stranieri de valoare

Însă, Dică nu exclude ca echipa să aibă în componență în noul sezon și stranieri, însă aceștia trebuie să fie de o valoare destul de ridicată. „Am urmărit în această perioadă și jucători din afară, dar în momentul când decid să aduc un jucător de afară, trebuie să fie de două ori mai bun decât ce avem noi. Nu aducem jucători doar de dragul de a avea străini în echipă”, a spus Dică la conferința de prezentare.

FC Argeș e cea mai activă echipă din Liga 2 în acest moment în privința transferurilor pentru noul sezon. Odată ce a bătut palma cu Nicolae Dică, clubul piteștean a și început achizițiile. De la Pandurii Târgu Jiu au fost aduși Denis Brînzan (22 de ani), Andrei Blejdea (22 de ani) și Robert Dănescu (18 ani), care au semnat marți, în timp ce joi s-a perfectat transferul portarului Sebastian Iulian Agachi (18 ani), împrumutate de la Viitorul și care sezonului trecut a jucat în Liga 3, la FC Pucioasa.

CITEȘTE și: VIDEO | Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Argeș! Fostul antrenor al FCSB și-a intrat în drepturi: „Am decis cu inima”. Motivul pentru care s-a întâlnit cu suporterii

FC Argeș e pornită pe fapte mari! Echipa lui Nicolae Dică a făcut al patrulea transfer, un jucător de la Viitorul: „Poate deveni om de bază”

Primele achiziții la FC Argeș după numirea lui Nicolae Dică! Cei trei jucători vin de la o colegă de campionat

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă