Popa-antrenor, Coraș-director!

03 Mar. 2009, 16:43 Seria 2
Popa-antrenor, Coraș-director!

Luni seara târziu și marți dimineața s-au produs o serie de schimbări semnificative în cadrul conducerii clubului UTA. În cursul serii de luni s-a reunit Comitetul Director al clubului, principalul punct pe ordinea de zi fiind schimbarea președintelui. 

 

S-a votat înlocuirea lui Nicu Chiș cu italianul Giovanni Catanzariti, ceea ce s-a întâmplat, toți membrii Comitetului Director fiind de acord, inclusiv Nicu Chiș. Luni seara s-a convenit ca marți, la ora 8, să aibă loc Adunarea Generală a membrilor asociației FCM UTA Arad. Scopul? Primirea unor noi membri în asociație, restrângerea numărului membrilor Comitetului Director de la cinci la trei și numirea alor doi membri în CD alături de Giovanni Catanzariti. S-au votat fără probleme și aceste modificări, astfel că de marți dimineață, UTA are o conducere cu totul nouă: Giovanni Catanzariti – președinte; Adrian Zăhoi și Dan Cancel – membri. Din Comitetul Director au fost scoși Suporter Club UTA (Ciprian Jurma), Gheorghe Vaczi, Marin Lupaș și Nicu Chiș.

 

A transpirat mutarea, iar factura se poate dubla

De ce s-au petrecut mutările? Versiunea oficială este că italianul Giovanni Catanzariti a girat pentru datoria către clubul Steaua, cea mai importantă, care a blocat întreaga activitate a Bătrânei Doamne. Tot oficial, în actele dintre Steaua și UTA apare numele italianului. Neoficial, toate mutările deja efectuate în conducerea clubului UTA, dar și cele care vor urma în aceste zile – și vor fi multe – îl au ca autor pe omul de afaceri Sandu Ion, aflat la a patra revenire la UTA. Protejarea identității celui care a salvat clubul arădean era necesară, deoarece Bătrâna Doamnă este în curs de a-și încheia TOATE litigiile financiare cu foștii jucători sau conducători. Aceste litigii au fost renegociate de „echipa Chiș”, în multe dintre cazuri ajungându-se la sume mult mai mici decât cele pe care UTA ar fi trebuit să le plătească în realitate. Normal, un anunț oficial legat de preluarea clubului de către Sandu Ion ar fi dat peste cap toate negocierile, potența financiară a omului de afaceri arădean determinându-i pe toți cei care au de primit de bani de la UTA să-și solicite sumele integrale, nu cele negociate. În joc sunt 530.000 de euro, diferență pe care Sandu Ion ar urma (sau nu) să o suporte acum, după ce s-a dezvăluit implicarea sa în cadrul grupării arădene dintr-o prostie, care nu face decât rău clubului UTA.

 

Faptul că Sandu Ion se află în spatele tentativei de salvare a Bătrânei Doamne se cunoaște de vineri seara, jocurile fiind făcute pe plan local, la cel mai înalt nivel politic. Nu era un secret pentru apropiații UTA-ei că patronul PAB România a fost convins de oficialitățile locale să reinvestească în UTA. Ideea era ca identitatea salvatorului să fie protejată, pentru a nu provoca un plus de plată de peste jumătate de milion de euro.
De altfel, simpla prezență în Comitetul Director a lui Dan Cancel și Adrian Zăhoi duc direct spre Sandu Ion, cei doi fiind apropiați ai omului de afaceri și n-ar fi fost greu de dedus cine se află în spatele poveștii. Doar că, ideea era să se păstreze discreția până când sumele renegociate ar fi ajuns în conturile foștilor jucători sau conducători.

Ionuț Popa, noul principal

 

Așadar, în câteva ore, de luni seara până marți dimineață s-a schimbat întreaga conducere a UTA-ei, iar pentru astăzi este anunțată o schimbare majoră a echipei tehnice. Se va renunța la antrenorii Biro, Petcuț și Stupar, iar noul principal la va fi Ionuț Popa. Acesta are drept de-a antrena în Liga II, cu condiția să achite grupării Poli Iași suma de 50.000 de euro. Acesta lucru se va întâmpla, în scurt timp, astfel că Ionuț Popa va fi oficializat, aproape sigur miercuri, la ora 11, colaboratorul său fiind Dan Țapoș, care se va ocupa de portari.

 
Revine Coraș

 

Schimbări vor urma și în conducerea executivă, unde Dorin Stana, actualul director, va fi înlocuit cu Marcel Coraș, care se mută astfel de la Gloria la UTA. A existat și varianta readucerii lui Gigi Borugă, pe post de director sportiv, el fiind solicitat de Ionuț Popa, însă Borugă n-a acceptat, anunțând că vrea să rămână la Gloria, club care este controlat tot de Sandu Ion.

 

Bujor, Copil, Țucudean și Toc, primele achiziții

 

Lotul UTA-ei va suferi schimbări chiar acum. Din cadrul actualei echipe vor fi păstrați mai mulți jucători, cărora li se vor adăuga juniorii Bujor (portar), D. Copil (mijlocaș), G. Țucudean (atacant) și Toc (fundaș). Toți vor fi legitimați mâine. Fiind juniori, acest lucru este posibil, perioada de transferări în cazul juniorilor expirând sâmbătă. De asemenea, există posibilitatea ca în următoarele 2-3 săptămâni să fie aduși jucători străini liberi de contracte, dar urmează discuții cu Radovanovic și Edson, care sunt încă jucătorii UTA-ei.

 

Se lucrează la deblocări

 

În ceea ce privește deblocarea UTA-ei la FRF, lucrurie sunt aproape rezolvate. Cu Steaua s-a discutat deja pentru cei 238.000 de euro și urmează oficializarea faptului că grupările au ajuns la un nou acord privind amânarea plății până în 30 mai. De asemenea, se lucrează la rezilierea contractului lui Ionuț Chirilă. Problema este în curs de rezolvare, mai ales că Ionuț Popa nu poate fi instalat oficial până când nu este eliminat din calcule Chirilă. Litigiile mai mici, cu Marian Spiru, Marius Mârne, Cosmin Vâsâie, CS Otopeni și CFR Timișoara, care au blocat UTA în campionat se vor rezolva, conform noilor oficiali utiști, până miercuri. Oricum se lucrează la ele. Borugă a plecat marți la Petroșani, pentru a-i achita lui Marian Spiru suma renegociată, iar celelalte cazuri nu ridică mari probleme, în sensul că jucătorii sunt aici, iar cu Otopeni și CFR Timișoara discuțiile erau finalizate de săptămâna trecută.

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

03 Mar. 2009, 16:43 Seria 2
Pe aceeași temă