Poli pierde toți jucătorii! Timișoara, înapoi la grădiniță!

Publicat: 30 Mar. 2012, 13:45 Actualizat: 30 Mar. 2012, 14:05 Seria 2
Poli pierde toți jucătorii!  Timișoara, înapoi la grădiniță!

Soarta Politehnicii a fost decisă ieri, într-o ședință închisă a Consiliului Județean Timiș. După aproape patru luni de tergiversări, politicienii bănățeni s-au decis: nu mai au timp să ajute clubul să primească licența pentru Liga I. Vor redacta un nou contract de preluare a acțiunilor, care peste câteva săptămâni va fi trimis către Iancu

Așadar, autoritățile vor să o preia pe Poli din Liga a II-a. Asta în cel mai bun caz, adică doar dacă Iancu mai ține clubul în viață în următoarea perioadă. Partea proastă pentru timișoreni este că marea majoritate a jucătorilor din actualul lot vor pleca în vară sau chiar mai devreme, din cauză că echipa rămâne fără drept de promovare.

La ședința de ieri a participat, împreună cu consilierii județeni, și Nicolae Robu, reprezentantul Universității Politehnica. Acesta a făcut lobby în vederea urgentării preluării clubului, pentru ca Poli să joace la anul în prima ligă. Consilierii județeni, cu excepția celor de la PNL (partidul lui Robu) nu au fost de acord, deoarece pretențiile lui Iancu au fost considerate exagerate. Astfel, în planul lui Ostaficiuc, Bojin și al celorlalți lideri politici din Timiș intră reconstrucția unei echipe, pe baza grupelor de juniori din cadrul actualului club.

Are Iancu un as în mânecă?

Reacția lui Marian Iancu lasă loc de interpretări. Până ieri, șeful alb-violeților susținea că doar cu ajutorul autorităților Poli va putea să ia licența. Întrebat în legătură cu acest lucru, Iancu a spus: „Noi am depus dosarul la FRF. Nu pot să știu care va fi răspunsul Comisiei de Licențiere. Nu vreau să comentez nimic până nu voi primi un punct de vedere oficial din partea CJT, pentru că nu-i fac bine Timișoarei”.

Două milioane de euro datorii

Dosarul de licențiere depus miercuri de Iancu nu este complet, deoarece nu s-au plătit datoriile urgente către terți (circa 2 milioane de euro). Faptul că Iancu a pus la îndoială verdictul Comisiei de Licențiere poate duce la o bănuială: a găsit o altă soluție de a achita aceste datorii, până mâine.

5 milioane de euro este suma maximă pe care autoritățile o vor pune la bătaie pentru preluarea lui Poli

380 de mii de euro este salariul lui Goga la Timișoara

Poli Timișoara va fi preluată de autorități, dar cel mai probabil echipa va râmâne în Liga a II-a

Articol scris de Radu FAUR

Publicat: 30 Mar. 2012, 13:45 Actualizat: 30 Mar. 2012, 14:05 Seria 2
Pe aceeași temă