Plângerea FC U. Craiova împotriva lui Pițurcă și a opt componenți ai comisiilor, trimisă de CAB la DNA

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 18:43 Seria 2
Plângerea FC U. Craiova împotriva lui Pițurcă și a opt componenți ai comisiilor,** trimisă de CAB la DNA

Plângerea formulată de FC Universitatea Craiova împotriva selecționerului Victor Pițurcă și a opt componenți ai comisiilor FRF fost trimisă, marți, la DNA, de un judecător al Curții de Apel București (CAB), urmând ca procurorii să decidă dacă vor începe sau nu urmărirea penală în cazul lor.

Curtea de Apel București a admis, marți, plângerea împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată, forumată de Universitatea Craiova, desființând rezoluția dată de parchet în cazul lui Adrian Ion, Ionuț Matei, Marcelina Gherman, Dorin Sabău, Elena Stoian, Daniela-Lavinia Mândruță, Eduard Poppa, Marcel Vrabie și Victor Pițurcă.

„Trimite cauza la Direcția Națională Anticorupție, în vederea începerii urmăririi penale și efectuarea de cercetări privind faptele reclamate de petentă”, a decis Curtea de Apel București.

Contactat telefonic, președintele FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, marți, pentru agenția MEDIAFAX, că decizia Curții de Apel este normală deoarece Pițurcă și componenții comisiilor jurisdicționale din cadrul FRF se fac „vinovați de abuz în serviciu”. „Era normal ca apelul noastru să fie acceptat, instanța a dispus începerea urmăririi penale. Pițurcă și ceilalți opt membri sunt vinovați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În plus, ei vor fi judecați și pentru inițiere și constituire de grup organizat. Se va vedea la final că noi avem dreptate în acest caz”, a spus oficialul FC U. Craiova.

Adrian Mititelu a făcut plângere penală împotriva lui Victor Pițurcă și a celor opt componenți ai Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor și ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, fiind nemulțumit de deciziile acestor instanțe sportive care l-au obligat la plata a aproximativ 7 milioane de euro către actualul selecționer drept compensații pentru ruperea unilaterală a contractului de muncă.

Victor Pițurcă a fost dat afară de la Universitatea Craiova la 11 ianuarie 2011. Consiliul de Administrație al grupării oltene a decis, în 9 februarie, să-i rezilieze contractul de muncă managerului general Victor Pițurcă, pentru abateri disciplinare. Pițurcă s-a adresat comisiilor federale cerându-și drepturile financiare prevăzute în contract.

Ultima instanță pe linie sportivă din România, Comisia de Recurs a FRF, a menținut decizia Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor prin care gruparea olteană este obligată să îi achite tehnicianului Victor Pițurcă suma de aproape 7 milioane de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului (5 milioane de euro clauza, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate).

Tehnicianul solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, însă membrii Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea. Astfel, Comisia a decis că Universitatea Craiova trebuie să îi achite lui Victor Pițurcă cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizație instalare neplătită la momentul respectiv și 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 18:43 Seria 2
Pe aceeași temă