Pissano, încrezător înaintea debutului în campionat: „Vrem să avem un cuvânt greu de spus în Liga 2”

În cadrul conferinței de presă susținute joi, 27 august, la Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, Giovanni Pissano, antrenorul italian al lui FC Caransebeș 1913, a făcut câteva referiri la înfrângerea cu 1-6 suferită de gruparea gugulană în ziua precedentă, în Cupa României, în fața Ripensiei Timișoara.

Tehnicianul a declarat că partida cu Ripensia nu a prezentat interes pentru el, deoarece a fost conștient că la Caransebeș pregătirea a început târziu și, neavând la dispoziție timpul necesar pentru a disputa meciuri amicale, întâlnirea din Cupă a văzut-o ca pe un test pentru unii jucători, în vederea evaluării potențialului acestora.

„Patru jucători consider că nu sunt pregătiți pentru ceea ce doresc eu să fac aici, aceștia vor pleca, iar de luni, în locul lor vor veni alții care sper să fie mai potriviți pentru scopul pe care ni l-am propus”, a spus Pissano.

Patru jucători sunt out după umilința din Cupă. După meciul din prima etapă vor pleca și alții

Astfel, jucătorii care vor părăsi echipa sunt Stoichițoiu, H. Bona, Boldea și Bădoi, un fotbalist aflat în probe. „Vrem să facem o figură frumoasă în prima etapă, sâmbătă, cu Vâlcea, campionatul e foarte important pentru noi, de aceea în meciul de Cupă am ținut mulți titulari pe bancă și doar pe parcursul reprizei a doua am introdus câțiva dintre ei. De asemenea, după meciul cu Vâlcea ne vom hotărî asupra altor doi fotbaliști care vor părăsi echipa”, a spus italianul.

Referitor la partida din prima etapă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, Pissano a calificat-o ca fiind una „delicată”. „Va fi dificil, dar eu cred că băieții s-au pregătit bine și vor juca pe măsură, mai ales că avem șansa de a evolua primul meci acasă. Vreau să văd sâmbătă în teren o prestație la un nivel înalt, concentrare, determinare și motivație, așa cum am văzut la antrenamente. Avem o echipă bine pregătită, care cred că poate face față oricărei formații din campionat, așa că vrem să avem un cuvânt greu de spus în Liga a II-a”, a mai spus Pissano.

În ceea ce privește obiectivul, antrenorul grupării gugulane a declarat că, pentru o echipă care, în această vară, a făcut totul pe fugă, e greu să-și fixeze unul, dar, din experiența sa în Liga a 2-a, la Balotești, unde a antrenat înainte de a veni la Caransebeș, poate afirma că, având băieți motivați, și un nucleu care a mai evoluat în eșalonul secund – și i-a numit aici pe Pascal, Bușu, Lupu sau Suru -, a creat un grup care poate face diferența în această serie.

Stafful gugulanilor s-a înmulțit cu un preparator fizic

Cu acest prilej, Giovanni Pissano l-a prezentat oficial și pe noul preparator fizic al echipei. Francesco Renzoni a venit direct din Italia, unde a mai activat la Ascoli și la Salernitana, iar tehnicianul grupării a afirmat că are mare încredere în experiența lui, fiind un om cu vaste cunoștințe profesionale. „Nu cunosc prea bine fotbalul din România, dar despre ce am găsit la Caransebeș pot să mă declar mulțumit. Am făcut deja trei antrenamente cu grupul, am văzut că băieții sunt foarte bine pregătiți, iar meritul pentru asta le aparține celor care au fost aici înaintea mea, mie rămânându-mi sarcina să îmbunătățesc munca lor”, a spus Francesco Renzoni.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă