Performanță negativă greu de egalat. CS Mioveni a ratat cu Gazul al patrulea penalty în acest sezon

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 16:40 Seria 2
Performanță negativă greu de egalat.** CS Mioveni a ratat cu Gazul al patrulea penalty în acest sezon

CS Mioveni a realizat, fără doar și poate, în acest sezon de Liga 2, ediția 2015-2016, o performanță negativă greu de egalat. Galben-verzii au ratat până acum, în primele 18 etape, patru lovituri de pedeapsă, ultima fiind irosită de către Roberto Ayza în meciul de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0.

Prima lovitură de pedeapsă ratată de argeșeni în acest campionat a fost în partida de la Mediaș, în tur, când Honciu a trimis mult peste în minutul 90+2, la scorul 3-3. Al doilea 11 metri ratat a fost acum două etape, la Caransebeș, când Alin Popa a șutat în transversală în ultimul sfert de oră. Apoi, în meciul cu Reșița de la Mioveni, Florescu a tras în stânga portarului, iar acesta a respins.

Dintre toate penalty-urile doar primul putea schimba soarta jocului, cu acel gol Mioveniul putând câștiga la Mediaș. În celelalte meciuri, când s-a ratat penalty, echipa s-a impus cu 3-0 la Caransebeș, 4-0 cu Reșița și acum 2-0 cu Gaz Metan.

A doua oară în superioritate

CS Mioveni s-a aflat în jocul cu Mediaș pentru a doua oară în superioritate numerică în cele 18 etape disputate până acum, și de fiecare dată echipa argeșeană a reușit să se impună fără probleme. Prima oară s-a întâmplat în partida cu Reșița, atunci când meciul a fost câștigat cu 4-0.

În schimb, galben-verzii au fost de trei ori în inferioritate numerică, prima oară la Arad, unde a fost egal, 2-2, dar meciul putea fi câștigat chiar și în zece, a doua oară în partida pierdută cu „U” Cluj de la Mioveni, în acel joc Răuță fiind eliminat în 90 împreună cu căpitanul oaspeților, pentru ca în minutul 93 Honciu să vadă și el al doilea galben și să fie trimis la cabine mai devreme. Ultima eliminare din echipa Mioveniului a fost suferită la Târgoviște, unde Răuță a văzut și el roșu direct pe finalul partidei, meciul terminându-se cu victoria gazdelor cu 3-1.

Ayza, cel mai bun de pe teren

Brazilianul Roberto Ayza a fost, sâmbătă, cel mai bun jucător de pe teren. La cei 34 de ani pe care îi are atacantul, a fost și cel mai bătrân fotbalist de pe gazon, fiind în această postură alături de coechipierul său, Bogdan Stoica. Ayza a făcut cu Gaz Metan un meci excelent, reușind un gol, o pasă decisivă și ratând un penalty. În afară de acestea, Ayza a mai ratat alte trei ocazii mari de a înscrie, fiind cel mai activ fotbalist din acest meci.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 16:40 Seria 2
Pe aceeași temă