Pe bancă din întâmplare

08 Jun. 2009, 14:32 Seria 2
Pe bancă** din întâmplare

Adrian Falub a devenit un tehnician cu un CV atrăgător după numai trei ani de carieră. După ce în 2007 a reușit să o ducă pe “U” Cluj în Liga I, în acest sezon dejeanul a bifat a doua promovare în Liga I, cu Unirea Alba Iulia.
 

 

Adi Falub are numai 37 de ani dar și-a trecut deja în palmares două promovări din al doilea în primul eșalon, fapt cu care nu multă lume se poate lăuda. Puțini știu însă că Falub nici nu se gândea acum câțiva ani să îmbrățișeze meseria de acum. O recunoaște chiar el.

 

„Sincer, dacă mă întreba cineva acum patru ani care sunt planurile mele pe termen scurt, îi spuneam că toate sunt legate de activitatea de fotbalist. În 2002, am plecat în Cipru, la Digenis Morfou. Mă simțeam foarte bine acolo și aveam de gând să mai joc mulți ani. Însă în primăvara anului 2006 domnul Danciu, cel care ere președinte la Universitatea, mă tot suna să mă convingă să vin într-un post de conducere la Cluj, fie director tehnic, fie director sportiv. Șase luni a tot insistat și în cele din urmă am acceptat”, dezvăluie Falub.

 

Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în momentul în care a ajuns la Cluj.

 

„Înainte să înceapă sezonul 2006-2007, am acceptat să revin pe Someș, deoarece Universitatea a fost echipa mea de suflet. Mă gândeam deja la noua slujbă, de director sportiv, dar, când să semnez actele, domnul Danciu mi-a propus să antrenez eu echipa, măcar un an. Erau dezamăgiți că rataseră promovarea cu Leo Grozavu și căutau alte soluții pentru banca tehnică, dar n-au ajuns la acorduri financiare cu niciul dintre antrenorii cu care discutaseră. Așa am ajuns eu antrenor, iar peste un an mă felicitam pentru alegere, fiindcă am reușit să promovez echipa în prima ligă”, povestește actualul antrenor al Unirii Alba Iulia.

 

Nu știu dacă peste cinci ani voi mai fi antrenor. Mă văd făcând și altceva în fotbal
Adrian Falub, antrenor Unirea

În Cipru urmăream atent antrenamentele, dar nu aveam de gând să devin tehnician
Adrian Falub, antrenor Unirea

21 de victorii, 9 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri a avut Falub pe banca lui „U” în Liga a II-a
 

7 victorii, 2 rezultate de egalitate și o înfrângere are Falub pe banca formației albaiuliene
 

312 partide are Falub jucate în Liga I, în care a marcat 16 goluri
 

 

SPRIJIN  / Primăria, alături de echipă

Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia, se gândește deja la Liga I. „Noi vom susține echipa necondiționat. Am avut în acest sezon un buget de aproximativ un milion de euro, iar pentru Liga I cred că îl vom avea undeva între 2 și 2,5 milioane de euro. Vrem ca anul viitor să facem o figură frumoasă”, a declarat Hava.
 

 

PLANURI  / Falub nu vrea mulți jucători
 

 

Antrenorul Unirii, Adrian Falub, își face deja strategia pentru sezonul următor de Liga I. „Nu vom aduce foarte mulți jucători, cred că vor veni maxim patru. Lotul pe care îl am este destul de bun. Sunt fotbaliști de mare caracter, care merită să joace în Liga I, deoarece ei au muncit pentru a promova”, a spus Adrian Falub.

 

articol scris de Daniel LUP

08 Jun. 2009, 14:32 Seria 2
Pe aceeași temă