Pană se gândește să plece de la Metalul după meciul din weekend: „Nu vreau să-mi compromit cariera de antrenor la Reșița”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 14:49 Actualizat: 18 Sep. 2015, 14:33 Seria 2
Pană se gândește să plece de la Metalul după meciul din weekend:  „Nu vreau să-mi compromit cariera de antrenor la Reșița”

Antrenorul echipei Metalul Reșița, Marian Pană, a lansat ipoteza renunțării la banca tehnică după meciul pe care rosso-nerii îl vor susține sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 11:00, în deplasare la FCM Baia Mare. Clubul reșițean nu a acumulat niciun punct în cele trei etape desfășurate până acum în Liga 2, fiind pe ultimul loc al clasamentului Seriei a II-a, iar tehnicianul Marian Pană a spus că, neoficial, se gândește la retragere.

„E important să nu îmi bat joc de meseria de antrenor, să încerc să nu-mi compromit cariera la Reșița. Prin asemenea situație nu am mai trecut. Am vorbit și cu patronul și cu jucătorii. Lucrurile sunt mai complexe, le-am spus jucătorilor să încerce să-și respecte contractele și să încercăm să fim concentrați. Neoficial, eu mă gândeam, după meciul de la Baia Mare, indiferent de rezultat, că ar fi bine să mă retrag. Nu este oficial, dar este o dorință pe care o am în suflet și în cap. Eu risc să îmi compromit cariera și nu vreau. Consider că sunt un antrenor bun și pot să fac multe în fotbalul românesc la nivelul Ligii a II-a. În mare sunt hotărât să mă retrag după meciul de la Baia Mare. Nu depinde de rezultat. Mi-aș dori să câștigăm. Dacă o să câștigăm, aș pleca mai liniștit. Nu avem de demonstrat nimic. Jucătorii trebuie să își demonstreze lor că pot”, a spus Marian Pană.

„Avem șanse să batem orice echipă, inclusiv pe Baia Mare”

„Principalul” Metalului consideră că adversarul de sâmbătă pleacă cu prima șansă, dar speră ca echipa sa să obțină prima victorie din campionat. „Baia Mare este o echipă nou-promovată de luat în seamă, dar eu zic că, dacă jucăm normal și nu mai facem greșelile pe care le-am făcut până acum, avem șanse să batem orice echipă. Inclusiv pe Baia Mare. Trebuie găsite soluții, să eliminăm aceste greșeli impardonabile, la nivelul fundașilor centrali. Să le găsim și juniorilor locul potrivit în echipă, cu toate că la ultimul meci, cel cu Brașovul, am fost mulțumit de Bloju, care s-a dovedit a fi concentrat la joc, a avut și o ocazie putea să egaleze”, a mai precizat antrenorul Marian Pană, care se confruntă și cu probleme de efectiv, după ce Salif Nogo a suferit o ruptură musculară în meciul cu FC Brașov, iar Manole și Popescu sunt incerți.

Marian Pană a dat de înțeles că se încearcă legitimarea unor jucători aflați în probe la Metalul, fără se dea însă nume.

Oscilând între a pleca sau a rămâne la Reșița, spunând că nu se știe ce se poate întâmpla de pe o zi pe alta, Marian Pană a mai lansat o bombă: „Reșița nu are ce căuta în Liga a II-a! Locul ei este în Liga I! Reșița este un oraș de tradiție și trebuie să aibă echipă în prima ligă!”.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 14:49 Actualizat: 18 Sep. 2015, 14:33 Seria 2
Pe aceeași temă