Alberto Ortega: „Văd România cu alți ochi acum”

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Oct. 2008, 22:54 Seria 2
Alberto Ortega: „Văd România cu alți ochi acum

Alberto Ortega spune că avea o părere proastă despre țara noastră pe când antrena în Italia.

De ce ați ales să veniți în Liga a II-a din România?
În Italia, deși făceam lucruri bune, nu eram apreciat. Vreau să antrenez Salonta și ca o eventuală rampă de lansare pentru mine. Într-o zi vreau să mă întorc în Italia sau la un club mare din Europa.

Ce știați despre țara noastră înainte de a veni aici?
Nu cunoșteam mare lucru despre România, doar cultură generală și bineînțeles marii jucătorii din naționala voastră. Îl știam pe Hagi, Petrescu și pe Mircea Lucescu, care îmi place foarte mult și ca om, și ca antrenor. Este o persoană deosebită care a avut însă probleme la echipele din Italia unde a antrenat. La fel ca și mine, nu a fost acceptat de italieni pentru că era străin.

Cum vă înțelegeți cu oamenii din România?
Foarte bine, îmi plac persoanele care sunt la Salonta, sunt amabile și, în plus, sunt unii care vorbesc italiana, fapt ce mă ajută foarte mult în relația cu jucătorii. Sigur că sunt și diferențe, însă câmpul de joc este același peste tot în lume.

Ce nu vă place în țara noastră?
Nu este nimic care să-mi displacă. Pe vremea când eram în Italia aveam o părere negativă despre România din cauza românilor care fac ilegalități acolo, dar mi-am schimbat radical părerea acum. Am găsit aici o lume total diferită față de cum îmi imaginasem eu. Aici mă simt la fel ca acasă.

E un lucru bun că vin mulți jucători străini în România?
E important ca fotbaliștii care vin aici să fie oameni de caracter în primul rând și apoi jucători de calitate. Nu cred că străinii afectează naționala țării voastre și șansele românilor de a se afirma. Dacă un jucător este valoros, el o să evolueze titular la echipa sa indiferent de naționalitate.

Articol scris de George Stan și Vlad Măcicășan

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Oct. 2008, 22:54 Seria 2
Pe aceeași temă