UTA anunță că nu mai joacă la Arad, în noroi. Cele patru localități unde ar putea să se mute. „Suporterilor noștri li se va asigura transportul”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 22:05 Liga 2
UTA anunță că nu mai joacă la Arad, în noroi. Cele patru localități unde ar putea să se mute.**

După ce, miercuri, Suporter Club UTA, organismul oficial al fanilor echipei fanion a Aradului, a reacționat printr-un comunicat în privința condițiilor mizerabile de antrenament și de joc a formației pregătite de Laurențiu Roșu, duminica trecută fiind puși din nou în situația de a evolua în noroi în derby-ul cu ASU Politehnica Timișoara, astăzi, și conducerea clubului arădean a postat un comunicat în care anunță că astfel de scenarii nu se vor mai repeta.

Prin vocea lui Codru Grădinariu, directorul general al UTA Bătrâna Doamnă, clubul arădean anunță că ultimele meciuri pe care ar trebui să le desfășoare în acest an pe teren propriu au șanse mari să aibă loc în alte localități care oferă condiții mai bune. Pâncota, Șiria, Salonta sau chiar Oradea sunt luate în calcul unde UTA ar putea juca în viitorul apropiat.

„Toate bazele sportive pe care ne desfășurăm activitatea sunt închiriate de la Primărie. Având în vedere cele întâmplate în vară, la meciul cu Voluntari, și prognozele meteo de dinaintea meciului cu Timișoara, la inițiativa proprie, sprijiniți de mai mulți membri de la Suporter Club UTA și de domnul Ignat, de la Primărie, am încercat să evităm ca terenul de joc să fie înfundat. Am dorit să nu repetăm situația de la meciul cu Voluntari. Am acoperit toată suprafața de joc cu folie, am chemat și elicopterul a doua zi pentru a usca terenul, însă ploaia nu s-a oprit. Terenul de la Sînnicolau a fost inundat și același lucru s-ar fi întâmplat și la Motorul dacă nu încercam protejarea. Lucrările efectuate la teren în săptămânile de dinaintea jocului cu Timișoara au fost o nereușită, ducând efectiv la mocirlirea terenului. Nu s-a putut juca într-adevăr așa cum Laurențiu și băieții au pregătit meciul.

Vă asigurăm că nu vom mai disputa niciun meci pe teren propriu în asemenea condiții. Dacă va fi nevoie, vom disputa unul sau două jocuri în altă localitate. Am studiat variantele Pîncota, Șiria, Salonta sau chiar Oradea. Suporterilor noștri li se va asigura transportul dus-întors gratuit.

Soluția pentru rezolvarea stării terenurilor aparține proprietarului bazelor sportive. L-am invitat astăzi, la conferința noastră de presă, și pe domnul Dugăeșescu Marin, dar a refuzat participarea.

Biletele vândute la pachetul UTA – Poli sunt valabile pentru următoarele două meciuri pe teren propriu. În funcție de decizia FRF în ceea ce privește posibila retragere a echipei ACS Berceni vom ști și programul calendaristic din perioada imediat următoare”, a transmis Grădinariu prin intermediul site-ului oficial al clubului UTA.

În ultimele cinci etape rămase de desfășurat în campionatul Ligii 2 în 2016, UTA Bătrâna Doamnă are următorul program:

Etapa 17: CS Balotești – UTA Bătrâna Doamnă, 19 noiembrie, ora 11:00
Etapa 18: UTA Bătrâna Doamnă – ACS Berceni – nu se dispută
Etapa 19: Chindia Târgoviște – UTA Bătrâna Doamnă, 26 noiembrie, dar e o dată neoficială
Etapa 20: CSM Râmnicu Vâlcea – UTA Bătrâna Doamnă, 3 decembrie, dar e o dată neoficială
Etapa 21: UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava, 10 decembrie, dar e o dată neoficială

CITEȘTE și: Falcă le arată pisica utiștilor: „Am senzația că mulți au uitat că noi suntem inițiatorii proiectului”. Primarul Aradului vorbește despre condițiile în care joacă UTA și spune când ar putea fi terminat stadionul „Francisc Neuman”

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 22:05 Liga 2
Pe aceeași temă