Olimpia strânge rândurile după ratarea play-off-ului: „Să terminăm pe primul loc”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 16:49 Seria 2
Olimpia strânge rândurile după ratarea play-off-ului:**

La trei zile după partida pierdută cu Gloria Bistrița, conducerea Olimpiei a ținut să organizeze o conferință de presă în care să anunțe noua strategie a clubului după ratarea play-off-ului în seria Vest a Ligii a 2-a.

Președintele Dan Băbuț și antrenorul Tibi Csik s-au declarat extrem de dezamăgiți de rezultatul partidei de sâmbătă, dar au ținut să precizeze că obiectivul fixat la începutul sezonului a fost clasarea între locurile 1-8.

„Ne pare rău că n-am intrat în play-off și sincer n-am fi vrut nici în ruptul capului să-i dezamăgim pe cei peste 4000 de spectatori veniți la stadion, și în general pe suporterii care ne-au fost alături în acest sezon. Dar trebuie să trecem peste acest eșec, să stăm cu capul sus și să terminăm pe primul loc în play-out”, a spus președintele executiv Dan Băbuț, care a anunțat că de acum poate fi gândită o strategie pentru sezonul viitor.

„Vom mai aduce 2-3 jucători, vrem să dăm o mai mare încredere juniorilor și anul viitor echipa a doua să promoveze în Liga a 3-a. Iar sezonul viitor vrem să ne găsească la final în prima parte a clasamentului”, a mai spus Dan Băbuț .

Legat de o eventuală promovare în Liga I, oficialul sătmărean a amintit că deocamdată Liga a II-a le e locul. „Ca nou-promovată sincer la început ne-am propus menținerea în eșalonul secund. Mergem pas cu pas și vom încerca în paralel cu întărirea lotului să îmbunătățim și condițiile la stadion. Cu scaune și la tribuna a 2-a, cu tabelă electronică și, de ce nu, cu un teren sintetic”, a spus Băbuț care la final i-a invitat pe sătmăreni să vină alături de echipă și la meciurile din play-out.

„Renovarea stadionului nu ar fi o învestiție foarte mare”

Băbuț a vorbit și despre renovarea completă a stadionul Olimpia, ca să poată găzdui meciuri din Liga I. „Acest stadion a fost supus la o expertiză în urmă cu câțiva ani, de o firmă din Iași care a stabilit că stadionul se poate repara, sau demola și să se refacă altul nou. Atunci s-a mers pe varianta demolării, pentru că renovarea ar fi prea scumpă. Recent am avut nevoie de o expertiză, și culmea că după 7 ani, expertul a dat „ok” pentru organizarea de competiții pe stadion. Când am dorit să facem un proiect, am primit o ofertă de la aceeași firmă din Iași și nu scria niciunde că trebuie să demolăm stadionul. Ne-a trimis schița exactă a stadionului când am cerut oferta. Am primit-o cu tribune acoperite, cu scaune peste tot, cu nocturnă, cu tabelă de scor, cu gazonul schimbat, cu hotel, sală de fitness, săli de ședință, cu tot ce am cerut noi în caietul de sarcini. Asta pentru un total de 3,8 milioane de euro”, spune președintele executiv, care mai declară că un municipiu cum este Satu Mare nu ar fi un efort foarte mare, mai ales că de stadion nu ar beneficia doar Olimpia, ci și alte sporturi. „Nu ar fi o investiție foarte mare, dar în contextul actual pentru Primăria Satu Mare, este o sumă foarte mare.”

„Trebuia să-i menajăm pe Iuhas și Boștină la Mioveni”

Antrenorul Tibi Csik își reproșează doar că „poate strategia pe final n-a fost cea potrivită. Trebuia să-i menajăm pe Iuhas și Boștină la Mioveni și să-i ferim de suspendare. Aveam nevoie de ei cu Bistrița, sunt convins că nu pierdeam cu ei în teren. Aveam nevoie de experiența lor. Oricum Bistrița ne-a dat gol la singura lor ocazie din repriza a 2-a. Dacă nu era acea lovitură liberă și acum jucam și era tot 0-0”, a punctat Tibi Csik care a ținut la final să le mulțumească fanilor pentru susținere. „Vă dorim sărbători fericite și vă așteptăm în continuare la stadion”, a încheiat Tibi Csik.

Olimpia va începe play-out-ul direct în etapa a doua, pe 26 aprilie acasă cu CS Mioveni.

Sursa: Gazeta Nord-Vest

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 16:49 Seria 2
Pe aceeași temă