Oficialii Mioveniului știu ce îi așteaptă în sezon: „Seria noastră e mult mai puternică și mai valoroasă decât seria I”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 22 Aug. 2014, 16:48 Seria 2
Oficialii Mioveniului știu ce îi așteaptă în sezon:**

Președintele executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu, are încredere în e­chi­pa antrenată de Claudiu Niculescu că se va descurca bine în sezonul oficial. Conducătorul galben-verzilor crede că lotul pe care îl au la dispoziție antrenorii formației este unul competitiv, de valoare și de la care se așteaptă multe.

– Cum a decurs pregătirea, în contextul unor schimbări majore la nivelul echipei, pornind de la banca tehnică și continuând cu lotul de jucători?
– Din punctul meu de vedere, această perioadă a decurs destul de bine, totul a fost normal, ținând cont și de faptul că au fost aduși la echipă un număr de jucători. Noi am reușit ca până pe 28 iulie, când echipa a plecat în cantonament la Cheile Grădiștei, să aducem toți acești jucători nou-veniți și au făcut parte din lotul cu care s-a mers la munte. Eu cred că s-au pregătit destul de bine, chiar foarte bine. Au avut condiții bune, n-au fost probleme disciplinare, ceea ce este foarte important în perioada de pregătire centralizată. Jucătorii s-au pregătit și au tras foarte mult pentru a prinde lotul și echipa și cred că lucrurile au mers bine.

– Sunt premise pentru un parcurs bun…
– Cred că am reușit să aducem câțiva jucători care să întăreasă lotul și nu să fie numai din punct de vedere numeric în lot. La momentul acesta, eu consider că la echipă există o concurență, există cel puțin două soluții pe fiecare post și iar componenții lotului sunt destul de apropiați valoric. Iar asta contează foarte mult în des­fășurarea unui campionat.

– Cum comentați noua organizare a campionatului?
– Avem două serii… seria I cu 12 e­chipe, seria 2 cu 11 echipe. Clinceniul a fost lăsată în Seria I, după ce prima data a fost inclusă în seria noastră și Câmpina dusă în seria I. Acolo erau însă patru nou-promovate și nu s-a acceptat varianta asta. S-a ținut cont de faptul că ei vin din zona Bucureștiului, au CIS-ul acolo și ei doar joacă aici… Consider că seria noastră e mult mai puternică, mult mai valoroasă decât seria I. Aici sunt niște echipe care sunt de ani mulți în Liga a II-a, unele au trecut și pe la Liga I și sunt cluburi cu tradiție. Noi avem un început destul de dificil de campionat, cu ACS Poli. Dacă ne uitam pe programare mai atent, vedeți că jucăm în primele șase etape cele mai bune echipe din serie. Dar, într-un campioant trebuie sa joci cu toată lumea, doar programarea diferă. Despre meciul din prima etapă, avem informații că Timișoara și-a păstrat foarte mulți jucători, și, personal, cred că e mai bine să joci la început cu o echipă care își dorește promovarea, pentru că la orice echipă începutul de campionat nu poate să fie perfect. Noi sperăm să avem un rezultat bun la prima etapă.

– Se va juca tot cu play-off și play-out…
– Sistemul a rămas cu play-off și play-out, singura diferență este că echipele rămân cu toate punctele. Vor retrograda din Seria I două echipe, iar de la noi va retrograda una, iar alta va merge la baraj cu echipa din Seria I.

– Se vorbea la un moment dat de o Ligă a II-a cu o singură serie. Ce s-a întâmplat?
– S-a discutat foarte mult de o singură serie. Eu am fost pentru o singură serie, întrucât sunt de părere că vom ajunge până la urmă acolo. Din punct de vedere al jucătorilor pe care îi strângi și poți să îi aduci la echipe într-o singură serie, era altceva, alte valori. De asemenea, puteau fi avantaje datorită televizărilor, orele erau și ele altele, poate se juca după-amiaza sau chiar în nocturnă. Au fost și acum discuții de schimbare a orei de disputare a etapei, dar au rămas două serii, cu aceleași ore de disputare. Mai există o posibilitate, dacă vor interveni televiziunile, și sigur vor interveni, să se schimbe și din orele meciurilor. În această săptămână se va lua o decizie, daca vor fi televizate meciuri și vor primi bani toate echipele, în grup, sau doar anumite e­chipe.

– Cum a fost cantonamentul de la Cheile Grădiștei?
– N-am știut de această bază. Am auzit însă de ea, am fost la fața locului și am rămas impresionat de ce a putut să construiacă acolo patronul locației. E o bază care îți dă posibilitatea să ai tot ce trebuie. Plus că e la 1.280 m altitudine. Există teren cu iarbă, se lucrează la un teren sintetic, la o sală de sport cu 1.800 locuri, pentru că vrea să aducă și handbalul acolo și echipa națională de handbal. Mai sunt săli de forță, sală de refacere… Am vrea să continuăm să ne facem pregătirea acolo, iar din câte știu eu, FC Olt a făcut deja rezervări pentru la iarnă. Or să vină mai multe echipe, deci trebuie să ne gândim dinainte… Iașiul vine acolo, or să mai fie și alte echipe. Nu s-a știut de această locație și cred eu că e cea mai completă. A făcut baza din ce a văzut el prin Austria. Patronul este un fost sportiv de schi, care a fost și la echipa națională.

– Cum s-a mișcat echipa în amicale?
– Am văzut jocul echipei în această perioadă și pot să spun, pentru că sunt și antrenor – asta e meseria mea de atâta timp, la momentul ăsta există o organizare bună a jocului, cu o posesie bună, un joc destul de sigur al echipei, cu o modalitate și o mișcare bună în teren și, de ce nu, am văzut în jocul echipei mult mai multe faze de poartă decât până acum. Apărem des și la finalizare… Asta face parte din joc și important e să ajungem acolo, pentru că, da­că nu ajungem și nu avem faze de poartă, nu e bine…

– Sunt mai mulți jucători noi…
– Dragalina e ca și un nou jucător la noi. Este și el la început ca și ceilalți șapte. Așteptăm foarte mult de la ei, sunt  jucători cu posiblități mari tehnico-tactice. Iar Dragalina așteptăm să facă lucruri mari și utile cu care să își aducă aportul la rezultatele echipei.

Ce le transmiteți suporterilor?
– Suporterii să aibă încredere în echipă și îi așteptăm la meciuri.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 22 Aug. 2014, 16:48 Seria 2
Pe aceeași temă