O echipă de barmani, șoferi și manipulanți a bătut-o pe Universitatea Cluj!

26 Aug. 2009, 13:01 Seria 2
O echipă de barmani, șoferi și manipulanți a bătut-o pe Universitatea Cluj!

„U”, eliminată de o echipă de amatori formată din barmani, taximetriști și manipulanți, la care a evoluat până și patronul Aurelian Ghișa, medic veterinar.

 

Universitatea Cluj a fost eliminată din faza a IV-a a Cupei României de echipa de Liga a III-a Sănătatea Cluj, după un meci foarte slab al elevilor lui Carmelo Palilla. „Sepcile rosii” nu au reusit să se impună în fata unei echipe formate din taximetristi, barmani si muncitori, „dirijată” din teren de fostul „student” Radu Sabo. După remiza din campionat si eliminarea de ieri din Cupă, meciul de sâmbătă de la Oradea, împotriva celor de la FC Bihor, ar putea să fie decisiv pentru cariera lui Palilla la „U”.

 

Universitatea Cluj a început meciul cu o formulă de joc în care au apărut doar doi jucători – Fabian Teusan si Sebastian Cojocnean – care au făcut parte si din primul „11” în ultima partidă de campionat, cea cu FC Baia Mare (1-1). Meciul a început într-o atmosferă de amorteală, dar Sănătatea le-a dat repede desteptarea elevilor lui Palilla: atacantul Cristian Nicula l-a driblat pe Teusan în careu si l-a învins pe Fărcas cu un lob în minutul 12.

 

„Studentii” au reclamat fault în atac la Nicula, însă arbitrul a arătat centrul terenului. Din acea clipă, meciul s-a rezumat la încercările Universitătii de a egala, concretizându-se într-o dominare evidentă, dar sterilă. După pauză, nou-intratul Robert Iacob si fundasul central Fabian Teusan au avut două ocazii notabile, însă ineficienta a fost cuvântul de ordine în tabăra „alb-negrilor”. Sustinuti de aproximativ 30 de suporteri, „Virusii verzi” au făcut ce au stiut mai bine: s-au asezat în apărare pe două linii pentru a mentine rezultatul stabilit în prima repriză. În ultimele cinci minute, pe teren a intrat si patronul echipei Sănătatea, Aurelian Ghisa, de profesie medic veterinar.

 

După meci, jucătorii Sănătătii au fost aplaudati de suporterii „Sepcilor rosii”, care si-au admonestat serios favoritii. Patronul Florian Walter a iesit să stea de vorbă cu fanii furiosi. Acestia s-au plâns că fotbalistii nu joacă nimic si i-au amintit că, la startul sezonului, le-a promis că „U” va ajunge până în semifinalele Cupei României. Walter s-a apărat, spunând că el a oferit conditiile necesare pentru performantă, admitând că trebuie schimbat ceva la echipă, fără să precizeze însă la ce se referă. „Se analizează si posibilitatea ca Palilla să fie demis”, a spus patronul „studentilor”.

 

Tehnicianul italian al Universitătii a recunoscut că jucătorii s-au pregătit în conditii bune, dar a evitat să comenteze posibilitatea de a părăsi echipa clujeană. „Jucătorii au avut conditii foarte bune de pregătire. I-am spus domnului Florian Walter că îmi pare rău de rezultat. Nu vreau să comentez posibilitatea de a fi demis”, a spus Palilla.

 

Jucătorii Sănătătii au jucat pe o primă de 800 de lei, cea mai mare pe care au avut-o vreodată. Marcatorul unicului gol, Cristian Nicula, spune că pentru echipa sa Cupa României este pe primul loc. „Cum m-am pregătit? Am fost la serviciu în fiecare zi până la ora 16.00. Nu am prins lotul pentru prima etapă a campionatului pentru că am fost două zile la pescuit. Astăzi mi-am luat liber două ore de la locul de muncă si se pare că a fost cu noroc. Pentru noi, Cupa este cea mai importantă competitie„, a declarat Nicula, care este de profesie manipulant.

 

 

Sabo si-a luat revansa fată de „U”

 

Radu Sabo, fostul jucător de bază al Universitătii în sezonul ultimei promovări în Liga I si actualmente antrenor-jucător la Sănătatea, consideră că si-a luat revansa în fata fostei sale echipe.

 

A fost un meci greu. Cei de la „U” sunt mai tineri, au alergat mai mult si au controlat jocul, în timp ce noi am fost mai degajati. Eu i-am urmărit si la antrenamente, si la ultimul meci de acasă si stiam la ce să mă astept, a precizat Sabo.

 

Acesta a afirmat că, atunci când a părăsit Universitatea, merita să primească o ofertă pentru a rămâne în cadrul clubului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Când am plecat de la club, am crezut că merit să rămân în cadrul clubului, dar totul a rămas la stadiul de discutii”, a spus Sabo.

 

Sursa: Ziua de Cluj

 

26 Aug. 2009, 13:01 Seria 2
Pe aceeași temă