„Nu vom fi Mioveni 2”

07 Jun. 2012, 13:48 Seria 2

Portughezul Hugo Filipe Dos Reis Moutinho e convins că echipa severineană nu va face figurație în Liga I și crede că Gaz Metan se va salva de la retrogradare.

„E greu în Liga I, dar nu vom fi ca Mioveni, echipă pe care noi de fapt am și eliminat-o din șaisprezecimile Cupei României. Cu siguranță facem 12 puncte în campionat, dar eu zic că ne vom salva și de la retrogradare. Primul sezon va fi mai greu, dar nu vom pica. Eu sper să joc patru-cinci ani alături de Severin în Liga I și să îmi fac aici retragerea. Oricum, e un sentiment de nedescris pe care l-am trăit după această promovare. Când am revenit vara trecută la Severin, i-am zis domnului primar că nu plec de aici până nu promovăm. Nu știu dacă mă așteptam să promovăm încă din primul an, dar credeam în acest proiect. Sper să rămânem același grup. Suntem o familie, ne înțelegem bine în teren. Normal, mai avem nevoie de 2-3 jucători valoroși, dar nu cred că ar trebui schimbat lotul de bază, fiindcă acum avem omogenitate. Dacă ar veni foarte mulți jucători, iar am avea nevoie de timp pentru a se lega jocul. În retur am pierdut un singur meci, așa că trebuie să rămânem în această formulă, inclusiv cu domnul antrenor Marian Bondrea”, a precizat lusitanul

A fost de multe ori rezervă

Deși a jucat doar 914 minute în acest sezon, Hugo Moutinho a devenit golgheterul echipei severinene în Liga a II-a, cu 10 reușite. Opt dintre goluri au fost izbutite în ultimele nouă etape, când mijlocașul a fost titularizat în ofensivă. „Nu știu câte goluri voi marca în Liga I, dar abia aștept să înceapă campionatul. Cu siguranță a fost cel mai bun sezon din cariera mea. În Portugalia nu am mai reușit să marchez 10 goluri într-un sezon. Cel mai mult înscrisesem de șase ori, pentru FC Drobeta, în urmă cu 3 campionate. Acum am marcat de opt goluri pe finalul returului. M-a avantajat și faptul că am jucat al doilea vârf. M-am înțeles bine cu Vancea în atac, dar și cu mijlocașii, care m-au ajutat să înscriu. În tur am trecut prin niște momente mai dificile și am evoluat foarte puțin, dar și atunci am marcat două goluri”, a spus jucătorul de 30 de ani, după ce în primele 5 etape din retur bifase doar 88 de minute.

Ambiționat de acuzele suporterilor

Moutinho a vorbit și despre numărul redus de spectatori care au venit la meciul din ultima etapă, când Gaz Metan a sărbătorit promovarea: „Cu Juventus București au fost vreo 4000 de spectatori, dar cu siguranță stadionul va fi plin în Liga I. Poate a contat și faptul că aflaseră cu o zi înainte că suntem promovați, poate a contat și că meciul n-a fost în nocturnă, dar galeria a fost de nota zece. Dacă era meci decisiv, se umplea. Oricum, decât să vină mulți suporteri si să ne facă blatiști, cum ne-au acuzat la finalul meciului cu UTA și ne-au zis că nu am vrut să câștigăm, mai bine mai puțini, dar alături de noi. Poate și după acel joc, încheiat la egalitate, ne-am ambiționat și am vrut să demonstrăm că jucăm să promovăm. De atunci, am obținut șase victorii consecutive”.

Vrea pe litoralul românesc

Moutinho nu știe dacă va mai merge vara aceasta acasă în Portugalia. Prietena sa e chiar din Severin și lusitanul se gândește să-și aducă familia la primul meci oficial. „Mai e puțin și începe Liga I și nu cred că mai am timp să mă duc acasă, câteva zile, la Lisabona. O să-mi chem familia la primul meci din Liga I. Eu mă simt foarte bine aici, mă simt severinean și poate mă voi stabili în Severin. Sunt de 5 ani în România, dar nu am apucat să merg pe litoral, la Constanța. Probabil mă voi duce acum”, a spus Moutinho. Acesta a sosit la Severin în vara anului 2007, de la CD Mafra, după ce făcuse junioratul la Sporting.

Felicitat de Beto și de Joao Moutinho

După promovare, Hugo a fost felicitat de conaționalii săi din Liga I, dar și vărul Joao Moutinho, care de vineri va juca la EURO. Hugo va urmări meciurile la televizor și speră ca naționala țării sale să devină campioană. „M-au felicitat fundașul Paito de la Vaslui, portarul Beto de la CFR, cu care am jucat 5 ani la juniori în Portugalia, dar și alți portughezi de la Cluj. Am vorbit și cu vărul meu Joao înaintea meciului cu Juventus București, din ultima etapă a sezonului. El va juca la EURO. Îmi doresc ca Portugalia să ajungă cât mai departe și chiar să câștige titlul. Avem cea mai grea grupă, dar Germania și Olanda nu ne-au mai bătut de mult și sper să trecem în sferturi”, a afirmat Hugo Moutinho.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

07 Jun. 2012, 13:48 Seria 2
Pe aceeași temă