„Nimeni nu bate la Timișoara!”

16 Nov. 2011, 14:34 Seria 2

E considerat printre cei mai promițători fundași români și a avut un an excelent. Crescut la Alba Iulia, Florin Ilie (19 ani) a ajuns titular la Poli Timișoara în mai puțin de un an de zile. Tot în 2011 a făcut pasul de la naționala U19 la selecționata lui Emil Săndoi. Și nu vrea să se oprească aici.

Pe Ilie l-am găsit ultimul rămas pe terenul de antrenament alături de Cătălin Chiș, partenerul de „FIFA”. „Pentru mine e ocazia să exersez mai mult, să repar ce am deficitar”, a început tânărul care s-a integrat perfect la Poli.

Ai început fotbalul la Alba Iulia, unde a jucat și tatăl tău Ioan. Unirea te-a pierdut însă în favoarea lui Poli.
Da, acolo a jucat și tata în perioada anilor 90. El m-a îndrumat în fotbalul mare. A fost o greșeală la contract din partea celor de la Unirea. Din păcate pentru ei, din fericire pentru mine, am ajuns aici și cred că a fost un pas mare înainte.

Te așteptai să ajungi așa repede în primul unsprezece la Poli?
Prima dată am venit aici ca jucător la echipa a doua, am progresat acolo cu domnul Adrian Stoicov antrenor. Cei de la echipa mare au avut un loc și pentru mine, m-au ajutat mult și jocurile de la echipele naționale, plus Campionatul European de anul acesta. Este un an destul de bun, sper să câștigăm și cele trei meciuri rămase, inclusiv cel din Cupă.

A fost meciul cu Steaua din Cupă cea mai frumoasă amintire a ta de până acum?
Da, cel mai bun moment cred că a fost meciul cu Steaua, ca încărcătură, cu jucători de valoare. Nu a fost așa greu cum mă așteptam. Publicul ne-a ajutat foarte mult, dacă suntem concentrați și suntem siguri pe noi, nu cred că ne poate bate nimeni aici la Timișoara, ca echipă, ca joc.

Ce adversar aștepți în urma tragerii la sorți de mâine, pentru sferturile Cupei României?

Sunt echipe puternice cu care putem juca. Eu sper să picăm cu Oțelul Galați, pentru că sezonul trecut ne-am bătut în campionat cu ei și au câștigat. Probabil va fi o răzbunare frumoasă pentru acești suporteri și pentru băieții care s-au luptat.

Vis: Coleg cu Pique la Real Madrid

Tu ești în ultimul an de juniorat, cum ai făcut pasul așa rapid și la selecționata U21?
Este un pas normal deoarece după ce terminam junioratul urma echipa de tineret. Probabil a fost destul de repede acest pas imediat după campionat dar m-a avantajat foarte mult pe mine și îmi dă încredere că am calitate. Pot să demonstrez mult mai mult!

După meciul cu Franța mai sunt șanse de calificare pentru echipa națională de tineret?
Meciul cu Franța a fost destul de greu. După părerea mea suntem destul de departe de ei, majoritatea dintre ei joacă în prima ligă din Franța sau afară în Spania, sunt titulari de drept la echipele lor. În ceea ce privește calificarea nu cred că mai sunt șanse, matematice, dar va fi foarte greu. Probabil că ne vom pregăti pentru campania următoare.

Și întrebarea clasică, cine e idolul tău și la ce echipă visezi să ajungi?
Să zic că simpatizez ca multă lume pe Real Madrid, dar e departe de mine. Dar cine știe, poate într-o zi o să ajung într-un campionat puternic și vreau să joc la echipa națională mare. Ca jucător îmi place foarte mult Gerard Pique, dar el joacă la Barcelona și e o adversară a Realului.

„În meciul cu Steaua, când a fost un joc de o încărcătură foarte mare, s-a văzut valoarea jucătorilor lui Poli”
Florin Ilie, fundaș Poli Timișoara și România U21

6. Florin Ionuț Ilie (19 ani) – fundaș central
18.06.1992 (Alba Iulia)
1,89m/80kg

10 partide ca titular are Florin Ilie în acest sezon la Poli în Liga a II-a, lipsind doar când a fost selecționat la lotul național

Articol și foto de Cornel BIHOLARI

16 Nov. 2011, 14:34 Seria 2
Pe aceeași temă