„Ne vom mobiliza și simt că va fi victorie”

19 Mar. 2009, 17:23 Seria 2
„Ne vom mobiliza și simt că va fi victorie

CFR Timișoara trece printr-o perioadă de secetă în ceea ce privește victoriile, totuși feroviarii bănățeni au încredere că vor învinge sâmbătă pe Jiul Petroșani.

„Am crescut în joc față de meciurile precedente. Ne vom mobiliza și simt că va fi prima victorie în retur. Ne vom face datoria cu siguranță”,
a declarat Miroslav Giuchici. Atacantul a venit în această iarnă la alb-vișinii după o perioadă mai lungă de absență din fotbal. „Miro”, dorește să revină cât mai repede la cea mai bună formă și să joace din nou în prima ligă: „Am avut o calcifiere la călcâi. Nu am putut să joc un an și opt luni, perioadă în care m-am tratat. Am avut nervi de oțel. Mă gândeam că poate nu mai îmi trece. Am avut încredere și sunt convins că în scurt timp voi ajunge la valoarea mea. Nimic nu e mai frumos decât fotbalul”. Timișoreanul s-a aflat iarna aceasta în discuții și cu un club din Ungaria, dar a ales să se întoarcă acasă.

„Ne batem cu râurile”
Antrenorul Florin Bugar e dezamăgit de punctele pierdute, dar se declară convins că formația sa va evolua mai bine. „Jiul va veni să-și vândă scump pielea. Pe noi ne avantajează doar victoria. În primele meciuri nu am reușit să beneficiem de jucători de creație. Dorin Rădoi și-a revenit, e la 75% din capacitate. Sunt convins că vom face un meci reușit, chiar dacă mai avem de lucru la capitolul tehnico-tactic. Minerii sunt puternici în grup și îi au pe Ilin, Gheorghe, Apetri, Pintilii, jucători ce au evoluat în prima divizie.”

Referindu-se la situația CFR-ului, „Buggy” și-a păstrat doza de umor: „Din epoca bronzului nu am mai câștigat acasă. Probabil că vom lua puncte de unde nu vă așteptați. Încă mergem pe bârnă, să trecem Jiul până la trotuar. Ne batem cu toate râurile acum, urmează Mureșul. Ne-am cam înecat până acum… ”

Elevul dintre buturi, Daniel Mutu, regretă și el punctele pierdute, portarul CFR-ului subliniază importanța jocului cu Jiul: „Meritam un egal la Oradea, am avut ocazii clare. Alta era situația contra Jiului dacă nu pierdeam punctele aiurea. Rezultatele sub așteptări s-au datorat și omogenității echipei. Cu Jiul, este un meci pentru salvarea de la retrogradare.”

Ionel Ganea, o soluție din vară?
Stabilit în Banat, fostul fotbalist al lui Poli Timișoara a fost prezent la Oradea în meciul pierdut cu 2-1 de CFR împotriva lui FC Bihor. Antrenorul Florin Bugar nu a negat interesul pentru atacantul veteran. „Ganea este un jucător de națională. Dacă va accepta în vară să vină la noi, de ce nu? Pe noi ne-ar ajuta.”

                                    

Articol scris de Cornel Biholari

 

19 Mar. 2009, 17:23 Seria 2
Pe aceeași temă