N’Doye: „Ca Sabău nu am avut vreodată un asemenea antrenor. Ceilalți sunt mici profesori pe lângă el”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 22:38 Seria 2
N'Doye:**

Senegalezul ajuns acum la vârsta de 36 de ani evoluează la ASA Târgu Mureș, în Liga 2 și speră să revină în Liga 1. În continuare, el urmărește ce se întâmplă la Dinamo. Recunoscut drept unul dintre cei mai dezinvolți jucători care au jucat în România atunci când se află în fața microfonului, N’Doye a vorbit și de această dată deschis despre relația cu Ioan Ovidiu Sabău, dar și despre confruntările fostei sale echipe, Dinamo, cu Steaua, din această primăvară.

– Salut, Ousmane! Ce mai faci? Aveți un antrenor nou la Târgu Mureș, pe Falub…
– Da, dar încă nu l-am cunoscut pentru că eu nu eram pe teren la antrenament. Sunt accidentat ușor și urmam un tratament în cabinetul doctorului. Ce să zic? Am pierdut ultimele două jocuri în campionat și pe Neluțu Sabău care ne era antrenor (n.r. demis după ultima etapă). Acum a venit Falub și sper să ne revenim, că de promovat, sunt sigur că vom face asta.

– Cum ai colaborat cu Sabău?
– Ești sigur că avem timp să vorbim despre el, pentru că nu ne-ar ajunge două zile.

– De ce?
– Frate, știi bine că am lucrat cu mulți antrenori la viața mea, mai ales la voi aici în România, unde se schimbă vreo șase pe sezon… dar ca Sabău, nu am avut vreodată un asemenea antrenor. E un bun educator, un tehnician modern, ceilalți sunt mici profesori pe lângă el. Vorbea cu tine, îți dădea mură în gură, ce mai. Aici la echipă sunt și mulți copii și poate nu au înțeles ce înseamnă să pierzi un asemenea antrenor.

„Am aruncat cu stick-ul în perete când a egalat Steaua”

– Dar ești foarte afectat că a plecat. Îl cunoșteai dinainte?
– Nu, frate, de două luni lucram cu el. Dar știu că a fost mare jucător, alături de Hagi și a jucat la echipa mea de suflet, Dinamo. Mi-aș fi dorit să promovăm cu el. Dar ce să faci? Asta e viața antrenorilor, de asta nu vreau să devin tehnician. E greu de tot. Ești la mâna președinților, care n-au răbdare. Niciodată n-am să mă fac antrenor în România.

– Și dacă ai fi totuși antrenor, ai putea antrena un jucător precum Ousmane N’Doye?
– Hai frate că nu sunt așa de dificil cum ați scris voi în presă. Normal că l-aș antrena pe NDoye, e fotbalist bun, băiat deștept…

– Steaua-Dinamo se joacă joi, te vei uita?
– Am rămas dinamovist. Nu pierd niciun meci al fostei mele echipe. La ultima partidă cu Steaua, când am văzut că suntem egalați în final, de nervi, am aruncat cu stick-ul în perete. Dacă eram în București, nu ratam un astfel de meci. Sper să-i elimine Dinamo, să nu mai arunc ceva.

„Nu mă mai uit la tv de când Gigi Becali e în pușcărie”

– Vezi să nu se supere „fratele” tău, Gigi Becali!
– (n.r. râde) Nu, el știe că sunt dinamovist. De când e la pușcărie, jur, nu mă mai uit la televizor, decât așa la meciuri… Dacă nu e Gigi, nu e interesant. Uite, pe unde merg în țară, oamenii mă întreabă pe mine ce face Gigi, dacă am mai vorbit cu el. Lumea crede că fac parte din familia lui.


Cine e Ousmane N’Doye

  • mijlocaș defensiv, născut pe 21 martie 1978 în Senegal
  • a fost legitimat la 13 cluburi, dar cele mai cunoscute dintre ele publicului român sunt: Academica de Coimbra (2006-2008), Vaslui (2008-2009 și 2012-2013), Dinamo (2009-2010), Astra (2011-2012)
  • 27 de selecții are în naționala Senegalului, pentru care a marcat și un gol
  • e fratele mai mare al fotbalistului Dame N’Doye, care evoluează la Lokomotiv Moscova

Jucătorii îl regretă pe Sabău

Ioan Ovidiu Sabău a fost demis sâmbătă, după ce ASA Târgu Mureș a pierdut cu FC Bihor (scor 0-1), deși în clasament echipa e pe locul 3 în Liga 2 (seria a II-a), iar în ierarhia neoficială pentru play-off e lider. „Am 33 de ani și nu credeam că o să mai învăț ceva de la vreun antrenor, dar Sabău m-a făcut să-mi doresc să practic această meserie. De la fiecare iei ceva, dacă ești băiat deștept. Aș fi vrut să promovăm cu el, dar asta e viața”, a spus pentru www.prosport.ro și atacantul Bobi Verdeș, cel care a fost suspendat la ultimul joc.  


Lui Sabău îi pare rău că a fost forțat să lase o echipă pe care el a format-o și a pregătit-o să atace promovarea în Liga 1

Articol scris de Florin MARIAN
Foto: Valics LEHEL

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 22:38 Seria 2
Pe aceeași temă