Nagy și Botiș, trei ani umăr la umăr – același spirit, aceeași dorință, aceiași profesioniști și oameni: „Cineva trebuia să facă parte din cenușa din care am crescut”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2016, 18:52 Seria 2
Nagy și Botiș, trei ani umăr la umăr - același spirit, aceeași dorință, aceiași profesioniști și oameni:**

Duminică, 12 iunie, încheiem al treilea capitol al UTA-ei renăscute din propria cenușă. Cu arădeni, pentru arădeni și caractere puternice. Între toți cei care au crezut în această construcție se disting antrenorul Roland Nagy și căpitanul Sorin Botiș. Au fost de la început împreună, umăr la umăr, gând la gând. „Cheia” reușitei a fost în special la ei, iar mâine, când se trage linie, se vor privi din nou ochi în ochi, se vor strânge în brațe, ca bărbați, profesioniști și oameni. Au lăsat o parte din ei la UTA, poate chiar totul.

La „Motorul”, înainte de ultimul antrenament înaintea vizitei celor de la FC Voluntari, Nagy a avut amabilitatea să ne stea pentru câteva minute la dispoziție. Nu era programată o conferință de presă, dar antrenorul „Bătrânei Doamne” a fost sensibil la curiozitățile noastre și, implicit, ale celor care simt „alb-roșu”. Iar tehnicianul a insistat ca lângă el să mai stea odată căpitanul. „Nu întâmplător am insistat să vină la această conferință și Sore. E ultima din acest sezon, înainte de un joc la care ne-am dorit atât de mult să ajungem și iată-ne aici. Acest spirit a crescut din propria cenușă, dar cineva trebuia să facă parte din această cenușă. Sore e unul dintre acești factori, a însemnat enorm pentru continuitate, pentru ceea ce a devenit acest club astăzi. Acum doi ani am fost mândru să vin alături de ei, să fac parte dintr-un grup format la acea vreme doar din arădeni. Chiar dacă am activat ca secund în Liga 1 și alte sezoane ca principal în Liga a 2-a, aceasta a fost, poate, cea mai importantă etapă din cariera mea de antrenor. A fost un alt spirit, am lucrat cu oameni deosebiți, iar aici mă refer și la conducători, dar și la fotbaliști. Vreau să îl amintesc și pe Norbi Varga, o piesă foarte importantă atunci, la început, dar în fotbal, ca și în viață, sita mai cerne și se continuă cu un grup sau altul. Chiar dacă Sore nu va mai fi de mâine, UTA va continua fără doar și poate. Fără mine, la fel. Important este să ne amintim cu drag de lucrurile frumoase și trainice. În ascensiunea acestei echipe, Sore a fost scânteia ei la bine și la greu. Au fost și momente critice, greutăți, iar Sore a dat identitate acestei echipe în vestiar și pe teren. Datorită acestei identități și a unui anumit spirit am ajuns atât de departe”, a precizat Roland Nagy.

„E un meci decisiv pentru promovare, un meci în care noi trebuie să remontăm acel 3-0. Nu e un scor imposibil de remontat, dacă echipa reușește să aibă acea atitudine pe care am cultivat-o în ultimii trei ani. Dacă reușim acest lucru sunt convins că fanii care vor veni la stadion să vadă o minune vor avea motive să ne încurajeze și să creadă într-un rezultat care ne poate duce în prima ligă”, a completat căpitanul Sorin Botiș.

CITEȘTE și: Lui Țapoș nu-i lipsește Liga 1 și e de partea lui Miron: „A mai și greșit, dar e pe plus”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Jun. 2016, 18:52 Seria 2
Pe aceeași temă