Motru revine în Liga 2 după 7 ani: „E foarte important să începem cu dreptul”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 15:44 Seria 2
Motru revine în Liga 2 după 7 ani:** „E foarte important să începem cu dreptul

Pe 2 iunie 2006, Minerul Motru își lua la revedere de la Divizia B, formată pe atunci din trei serii, a câte 16 cluburi, printr-o înfrângere usturătoare, scor 0-6 la Unirea Urziceni, echipă care avea să și promoveze la finele acelui sezon. Tot în campionatul respectiv, Minerul, antrenată de Silviu Lung, a înregistrat două remize albe cu CS Mioveni, echipă care, ulterior, a izbutit două promovări în Liga I, în 2007 și 2011. În schimb, Motru s-a zbătut în această perioadă prin eșalonul trei.

Singurii supraviețuitori ai Minerului din urmă cu șapte sunt Șoo, Nueleanu și Laurențiu, jucători în care Minerul își pune mare încredere în noua stagiune, care se va disputa în sistem play-off / play-out.

Printre favorite se numără și CS Mioveni, adversara Motrului, de sâmbătă. „Întâlnim o echipă valoroasă, care provine din școala de fotbal argeșeană, cea mai puternică din România, în prezent. La Mioveni au demarat și lucrările la stadion. Își pun sistem de încălzire al gazonului, acoperă tribunele, deci se pregătesc pentru Liga I. Asta nu înseamnă că noi nu-i putem învinge. Și jucătorii Minerului au valoare. E foarte important să debutăm cu dreptul. O victorie ar însemna enorm pentru moralul nostru. Revenim după 7 ani în eșalonul secund și sper să avem măcar 1500 de spectatori la primul meci. Avem nevoie și de sprijinul fanilor”, a spus directorul sportiv al Minerului, Mihai Cernica.

Oficialul gorjean făcea parte din staff și în urmă cu șapte ani, când echipa sa părea să aibă o mai mare stabilitate financiară.

Au adus 10 jucători, toți din C

Din lipsa fondurilor, Minerul a transferat în vară doar jucători liberi de contract, toți din Liga a III-a, cărora nu le-a oferit salarii mai mari de 500 de euro / lunar.

În amicalele verii, Minerul a demonstrat că are și unele lacune la finalizare, nereușind să marcheze în ultimele trei partide de verificare! „Ca să poți remania lotul, cum se întâmplă de obicei la echipele nou-promovate, trebuie să ai bani. Noi am renunțat doar la trei jucători și am perfectat 10 transferuri, toate însă din Liga a III-a. Deși am adus din C, consider că avem un lot de eșalon secund, fiindcă acești băieți și-au câștigat dreptul să joace în B, prin promovare. Acum ne va fi mult mai greu, vom lupta pentru evitarea retrogradării, iar eu zic că ne vom salva. Jucătorii trebuie să aibă încredere în ei. Deși majoritatea echipelor s-au întărit, nu cred că avem cel mai slab lot din seria a II-a. E adevărat că nu am marcat în ultimele amicale, dar sper s-o facem cu Mioveni”, a precizat Cernica.

Lotul Minerului pentru tur e format din 27 de jucători, însă Trifu, Stanciu și Dicu sunt incerți pentru prima etapă.

Lotul pentru tur
Daniel Popescu (Pandurii II Târgu Jiu), Constantin D. Popescu (Pandurii II), Paul Trică – Iulian Dragoș Iclănzan, Cosmin Trașcă (Jiul Rovinari), Andrei Dicu, Cosmin Nueleanu, Marius Laurențiu, Adelin David (FC Caracal), Cosmin Laurențiu, Cosmin Neacșu (Jiul Rovinari) – Valentin Hanu, Bogdan Chirea, Marian Stoenac, Ionuț Petculescu, Atilla Șoo, Nicolae Stanciu, Raul Speroni (Flacăra Făget), Victor Rada (FC Caracal), Adrian Ștefan, Daniel Unguru (Pandurii II Târgu Jiu), Mădălin Poenaru (Apă Craiova) – Adrian Răduca, Marcel Buciuman, Patrian Trifu (FC Caracal), Renato Cernica, Roland Stănescu
Au plecat: Florin Moiș (destinație necunoscută) – Daniel Bogdanovici (FC Podari), Ionuț Țiclea (Gloria Popești Leordeni )
Indisponibil până în iarnă: Claudiu Ureche

Amicalele verii
Minerul – Știința Turceni (C4)    4-1 (Motru)
Jiul Rovinari (C4) – Minerul        1-4 (Rovinari)
Sloga Petrovac (L2) – Motru        2-0 (Kladovo)
Minerul – CS Vișina Nouă (C3)    2-1 (Motru)
„U” Craiova (B2) – Minerul         2-1 (Severin)
Minerul – „U” Craiova (B2)        1-1 (Motru)
FC Olt (B2) – Minerul        5-0 (Slatina)
Minerul – FC Olt (B2)        0-1 (Motru)
Minerul – CSM Vâlcea (B2)        0-0 (Motru)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 15:44 Seria 2
Pe aceeași temă