Motru caută puncte cu secunzii

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:22 Seria 2
Motru** caută puncte cu secunzii

După demisia lui Ștefan Nanu, de la finalul partidei de sâmbăta trecută, cu ASA Târgu Mureș (0-1), conducerea Minerului încă n-a numit noul antrenor principal. Antrenamentele au fost conduse în această săptămână de secunzi, iar oficialii gorjeni dau asigurări că luni vor anunța numele tehnicianului cu care Motru speră să evite retrogradarea.

Fără gol marcat în ultimele patru etape, Minerul joacă sâmbătă pe terenul revelației Olimpia Satu Mare. „Încă nu am numit noul principal, fiindcă am așteptat să vedem ce decizie se va lua în cazul lui Nanu. Miercuri a avut loc ședința Consiliului Director,  iar Fane ne-a spus clar că nu va mai continua alături de noi. Avem mai multe variante, dar nu le putem face publice. Nu am vrut să punem în grabă un tehnician, doar de dragul de a avea un antrenor-principal. Vrem să luăm decizia cea mai bună, deoarece nu renunțăm la obiectiv. Campionatul e de-abia la început, iar eu cred că echipa se poate salva de la retrogradare. Avem doar trei puncte, dar să nu uităm că am întâlnit numai pretendente la promovare. Și acum avem un meci greu, dar măcar întâlnim tot o nou-promovată, ca și noi. Satu Mare are însă opt puncte, dar cred că putem obține măcar un egal. Pentru a obține un rezultat pozitiv e obligatoriu să marcăm. Am câștigat cu 4-0 în prima rundă, apoi n-am mai înscris un gol. Echipa va fi condusă pentru acest meci de cei doi secunzi, Liviu Cojocaru și Petre Gheorghe, care sunt la Motru de foarte mult timp și care vor face probabil parte și din noul staff”, a spus directorul sportiv Mihai Cernica

Unul dintre motivele pentru care Nanu n-a mai vrut să continue la Minerul a fost legat și de conflictul avut cu jucătorul argentinian Raul Alberto Speroni. „Nu vreau să spun nimic despre fostul antrenor, nici despre ce a declarat el, ca l-aș fi înjurat. Indiferent ce ar fi fost, consider că ceea ce se întâmplă în vestiar trebuie să rămână acolo! Și eu aș putea spune multe despre comportamentul antrenorului, dar sunt o persoană educată. Acum mă gândesc doar la meciul cu Olimpia Satu Mare. Va fi un joc foarte foarte greu, dar avem nevoie neapărat de puncte. Suntem într-o situație delicată, însă echipele din eșalonul secund par echilibrate din punct de vedere valoric și eu cred că putem ieși din subsolul clasamentului. Acum atmosfera la echipă este altfel și suntem convinși că ne vom reveni și că vom juca mai bine. Nu suntem jucători de liga a III-a, așa cum tot am fost criticați de fostul antrenor. Conducătorii și primarul fac eforturi foarte mari pentru a susține clubul, iar orașul Motru merită să aibă o echipă în eșalonul secund din România. Noi vom face tot posibilul pe teren pentru a îndeplini obiectivul”, a declarat argentinianul de 27 de ani.

„Speroni va fi sancționat, fiindcă nu tolerăm asemenea acte de indisciplină, dacă într-adevăr au existat”, a precizat Cernica.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:22 Seria 2
Pe aceeași temă