Speranțe ca Minerul Motru să fie readus la viață! Edilul-șef Gigel Jianu are un plan: ”Nu putem sta deoparte și de aceea vom prelua clubul în aparatul primăriei de la A la Z”

Liga2.ro 07 Jul. 2020, 10:42 Liga 4
Speranțe ca Minerul Motru să fie readus la viață! Edilul-șef Gigel Jianu are un plan: ”Nu putem sta deoparte și de aceea vom prelua clubul în aparatul primăriei de la A la Z”

Au trecut 5 ani de când fosta divizionară C Minerul Motru s-a văzut pusă în incapabilitatea de a-și mai continua activitatea fotbalistică, astfel desființându-și echipa de seniori, după o lungă luptă cu problemele financiare. „Ne-am pus la masă și, din păcate, nu am avut de ales. Se strânseseră datorii foarte mari pentru noi la acea vreme, în jur de 430.000 RON”, declara atunci Mihai Cernica, președintele Minerului.

Cu toate acestea, Clubul Sportiv Minerul Motru a rămas în viata prin trei grupe de juniori C, D și E.

Mihai Cernica: ”Orașul Motru merită să aibă din nou fotbal la nivel național. Acum e momentul, când clubul nu mai înregistrează nicio datorie”

Rămas fără sprijinul financiar din partea Complexului Energetic Oltenia (CEO), care a renunțat la acțiunile majoritare pe care le avea la gruparea din Bazinul Motrului, din cauza problemelor cu care însuși gigantul energetic se confrunta, clubul Minerul Motru a supraviețui datorită insitențelor președintelui Mihai Cernica.

„Mă leagă sufletul de acest club, sunt de atâta timp aici, e datoria mea morală. Mi-a fost extrem de greu să diger toată această perioadă. Am intervenit de atâtea ori și în ședințele de Consiliu Local, am mers și la directoratul de la Târgu Jiu. Orașul Motru merită să aibă din nou fotbal la nivel național. În momentul de față, clubul nu mai înregistrează nicio datorie. Acum e momentul! Am stat de vorbă și cu domnul primar și s-a arătat dornic să salveze sportul din orășelul nostru”, a spus Cernica pentru Liga2.ro.

Gigel Jianu: ”Primăria va prelua clubul”

Poziția autorităților locale față de clubul înființat în 1962 pare să se fi schimbat, astfel încât primarul Gigel Jianu să fi găsit o soluție pentru a readuce Minerul Motru la viață și la seniori. Gruparea va fi preluată de primărie, astfel încât va fi transformat într-un CSM.

„Vă pot spune că, în acest moment, Clubul Sportiv Minerul Motru nu mai are nicio datorie, am reușit să le achităm în această perioadă grea. Nu putem sta deoparte și de aceea vom prelua clubul în aparatul primăriei de la A la Z. Avem la dispoziție 60 de zile pentru a realiza acest lucru”, a declarat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.

Minerul Motru a evoluat în Liga 2 în sezonul 2013-2014, când a retrogradat la finalul sezonului de pe ultimul loc din Seria a 2-a, atunci când CS U Craiova promova în prima ligă. De atunci au urmat doi ani de chin în Liga 3, în cele din urmă echipa desființându-se în anul 2016.

Articol scris de Valentin Pătru

Liga2.ro 07 Jul. 2020, 10:42 Liga 4
Pe aceeași temă