Moldovan: „Ne așteaptă un meci dificil la Vâl­cea”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 28 Feb. 2014, 15:23 Seria 2
Moldovan:**

Antrenorul Mioveniului, Ion Moldovan, speră ca elevii săi să poată profita de starea de spirit creată în rândul adversarilor, după în­frân­gerea din ultimul meci de pre­gătire.

„Ne așteaptă un meci dificil la Vâl­cea. Faptul că ei au pierdut în ul­ti­mul amical, cel cu FC Olt, de acasă, a creat o stare de spirit nu toc­mai pentru por­for­manță în rân­dul echipei din Vâlcea. De o­bi­cei, în astfel de cazuri se cre­ea­ză o presiune a­s­upra jucă­to­rilor, de care alții pot profita. Noi ne-am pregătit bine în această perioadă, la munte în canto­nament, iar apoi pe terenurile sintetice locale la meciurile amicale. Am avut con­diții foarte bune și clima ne-a ajutat în a­ceastă perioadă. La me­ciul de la Vâlcea, sper să fim în vârf de formă și să scoatem un rezultat bun. Suntem în fața a trei meciuri, la Vâl­cea, la Arad și cu Bistrița, care pot fi de­cisive pen­tru play-off, sau, din contră, ne pot face până la sfârșitul cam­pio­natului să aștep­tăm cele­lalte re­zul­tate, pentru a vedea unde vom fi.”, a declarat Ion Moldovan.

Primarul așteaptă un mărțișor de la echipă pentru comunitate

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, așteaptă și el un debut în forță al echipei antrenate de Ion Moldovan, edilul orașului do­rind că echipa să aducă un mărțișor comunității locale, din a­ceas­tă primă deplasare.

„Este un început de sezon, este primul meci oficial din 2014 și aștept o comportare bună… Per­sonal nu i-am mai văzut de mai multe etape și aștept să aibă o altă față echipa. Îmi do­resc, așa cum se spune în fot­bal, să pornească la drum cu ba­teriile pline și în forță. Ne e un meci ușor la Vâlcea, dar aștept un meci frumos și cele trei puncte. Și pentru că tot este 1 Martie, aștept un Mărțișor și nu supărare din partea lor, pentru comunitate. Cel mai important o­­biectiv al echipei pentru acest sezon este schimbarea atitu­di­nii, a mentalității și a jocului și par­­­curgerea unui drum spre per­formanță prin schimbarea de ge­nerații. De asemenea, este foar­te importantă includerea în e­chipă, mai mult, a generației ti­nere”, spunea Georgescu.

Deși nu a văzut echipa la lu­cru în amicaluri, primarul este ți­nut a curent de oamenii din club despre evoluția formației gal­ben-verde: „Am informații des­pre jocul lor din amicale, de­spre pre­gătire, da nu pot apreciez cum se prezintă la momentul ac­tual, pentru că nu i-am văzut la lucru. Totuși, din ceea ce știu că au avut în program mă astept să fie altceva față de anul trecut. Eu le urez tuturor la început de cam­­­pionat să fie sănătoși și să bu­cure prin jocul și rezultatele lor locuitorii din Mioveni și să a­ducă și ei, prin performanță pe ramură sportivă un plus de va­loare orașului Mioveni. De a­se­menea, le urez succes și celor de la SCM Pitești în acest retur, în cursa pen­tru promovare. Nu pro­­mit că voi merge la meci, pentru că mai sunt și alte pro­ble­me, dar în ca­zul în care nu va fi altceva față de anul trecut, pro­babil că în va­ra vor fi repercu­siuni, în sensul că eu mă voi de­li­mita de acest sport”.

Dică și Stancu, refuzați de CS Mioveni

CS Mioveni a fost în discuții, în pauza competițională, și cu doi jucători cu ștate vechi în Liga I, fotba­liști care au mai evoluat în tricoul galben-verde. Este vorba de Emil Dică și Ionuț Stancu. Condu­cerea nu s-a înțeles însă cu jucătorii amintiți pentru o revenire la Mioveni, și asta din cauză că la echipă se do­rește acum aducerea numai a jucătorilor sub 25 de ani. „Nu pot să zic că nu sînt fotbaliști buni, dar în acest moment nu se încadrează în planul nostru”, spunea Dumitru Olteanu.                

Tănasă nu ar avea drept de joc

Fost atacant în turul campionatului la CS Mioveni, Ciprian Tănasă s-a transferat, în această iarnă, chiar la adver­sa­ra galben-verzilor de mâine, CSM Rm. Vâlcea. Vârful se pare că este însă accidentat, iar conducerea Mio­ve­niului constestă dreptul de joc al acestuia pentru gruparea din Zăvoi. „Normal nu poate juca, după cum spu­ne regu­la­men­tul. Are două vize pe carnet, Rapid și CS Mioveni. Nu are voie să o aibă și pe a treia în același an compe­tițional. În mod logic, nu poate fi legitimat la a treia echipă”, a explicat situația președintele Olteanu.        

Dragalina, mare pierdere

CS Mioveni a transferat, în a­ceas­tă iarnă, și un jucător care însă s-a accidentat la primul meci amical. Dragoș Dragalina va rata aproape tot sezonul, însă condu­cerea și antrenorii au încredere în el că va aduce un plus echipei a­tunci când va reveni. „Dragalina este o mare pierdere. Ne-ar fi re­zolvat multe probleme. El va lipsi, din păcate, o perioadă lungă. În prima parte a ce a mai rămas din sezon, nu ne putem baza pe el”, a spus Moldovan.

La rândul său, președintele Oltenau a adăugat: „Ne-am dorit un jucător bun, cu experiență. El însă s-a accidentat grav, s-a operat și are nevoie de o refacere mai lungă. Până în a­pri­lie nu cred că va fi OK. De-abia atunci sperăm să poată să în­cea­pă pregătirea și să intre pe teren în ultima parte a campionatului”.

„Intrăm pe teren să câștigăm”

Jucătorii nou-veniți la echipă sunt conectați la importanța primului meci oficial din 2014, cel de la Vâlcea. Alin Abuzătoaie, unul din­tre transferurile echipei, spunea, înainte de joc: „Sperăm la o vic­to­rie la Vâlcea. Intrăm din primul minut cu gândul să câștigăm cele trei puncte. Vom face tot posibilul pentru asta. Am găsit aici, la Mioveni, un grup unit și sperăm să facem treabă bună”.

Olteanu, refăcut

Mihai Olteanu nu a putut evolua în ultimele meciuri amicale dispu­tate din cauza unei entorse sufe­rite la unul dintre antrenamente. Fundașul central a avut chiar piciorul în gips, iar acum se pare că este refăcut complet. „Situația lui Olteanu este bună în acest mo­ment. La meciul de la Buzău nu l-am folosit tocmai pentru a prelungi perioada de refacere. În momentul acesta este în condiții optime pentru meciul de la Vâl­cea”, a spus despre el antrenorul Ion Moldovan.

Prezența edilului, un impuls

La meciul de la Vâlcea și-a anun­țat prezența și primarul Miove­niu­lui, Ion Georgescu. Acesta va fi însoțit și de mai mulți consilieri lo­cali, care vor vedea la lucru echi­pa Comisarului Moldovan. „Pre­zen­ta dlui primar și a celorlalți reprezintă pentru noi un imbold, E binevenită! Noi am reușit să facem o echipă la cel mai înalt nivel, tocmai pentru că există o relație bună între jucători – staff – conducere – și oamenii care ajută la desfășurarea activității. Este un meci important pentru noi, iar du­pă acesta, vor mai urma și alte­le”, declara Moldovan.

Adversarul e studiat

Staff-ul tehnic al Mioveniului are toate informațiile despre adver­sa­rul de mâine, secundul Marius Stoica fiind prezent în tribune, săp­­tămâna trecută, la amicalul CSM Rm. Vâlcea – FC Olt, dis­pu­tat în Zăvoi. „Stoica a văzut acest meci și a notat tot ce trebuie să știm. A observat în amănunt jocul echi­pei. Însă niciun joc nu sea­mă­nă cu altul. De multe ori, chiar e ha­zardat să te iei după evoluția într-un a­nu­mit meci. Nu trebuie să cădem în plasa pe care un ad­ver­sar o poate întinde” au fost cu­vintele Comisarului.

Există și varianta egalului

Pentru meciul de la Vâlcea, argeșenii iau în cal­cul și varianta unui egal. Totuși, antrenorii au în plan să câștige cât mai multe puncte din cele trei meciuri ce vor urma. „Prima condiție ca să câști­găm este să ne prezentăm. Și ne vom pre­zenta! Suntem obligați să câștigăm fiecare meci. Ne pu­tem gândi și la un meci egal la Vâlcea, astfel va exista paritate între cele două echipe. Să nu pier­dem este foarte important”.

Atenție la arbitri!

Deși nu se tem de arbitraje ostile, galben-verzii  nu uită precedentele partide disputate contra echipei vâlcene. Președintele Consi­liului Director, Dumitru Olteanu, chiar spunea: „Anul trecut am pierdut cu 2-1 acolo. Mi-aduc aminte că a fost și un penalti pentru ei, pe final… Nu trebuie să ne gândim însă la ar­bi­traj, deși trebuie să luăm în calcul și acest as­pect. Sper să nu fie greșeli intenționate, care să in­fluențeze rezultatul acestei partide”.

S-a format un grup unit

Grupul format la CS Mioveni este considerat de staff-ul tehnic al echipei unul unit. „Anumite posturi le-am dublat în iarnă. E vorba de părțile laterale, unde au venit Chețan și Șchiopu, dar și în avan­posturi unde Ene și Ousmane sînt doi jucători de talie, care au gabarit. Ne pot ajuta, ca și ceilalți, dar trebuie să se integreze, iar echipa trebuie să facă eforturi în acest sens. Grupul de care jucătorii nou-veniți au vorbit i-a acceptat fără rezerve. Si­gur, trebuie să existe o concurență pe posturi, ju­că­torii au înțeles asta, dar, una peste alta, cei noi au fost primiți bine”, spunea Ion Moldovan.

Ene, complet refăcut

Atacantul Daniel Ene a suferit sezonul trecut o accidentare mai gravă, iar din această cau­ză a ieșit o perioadă din circuit, iar ulterior a și pierdut echipa din Slatina. La prezentarea de la Mioveni, Ene a explicat care este situa­ția sa medicală: „Am avut o întindere la liga­men­tele, dar, după o lună și jumătate, am revenit. Eram la FC Olt. În a treia etapă a campio­na­tului trecut, am intrat să joc. A fost însă greu să mai prind un loc de titular și am ales să mă despart de echipă și să vin la CS Mioveni”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 28 Feb. 2014, 15:23 Seria 2
Pe aceeași temă